Actualitate Social

Vești proaste despre iluminatul de sărbători. Cum va arăta orașul VIDEO

beculete de sarbatori

Primele instalații ce vor străluci de sărbători în municipiul Buzău au fost déjà montate însă, din păcate, iluminatul festiv nu va fi gata până pe 1 Decembrie. Cu alte cuvinte, startul sărbătorilor de iarnă va fi dat la Buzău fără iluminat festiv în tot orașul.
Beculețele de sărbători vor fi aprinse pe 1 Decembrie doar în zona centrală și pe marile bulevarde. Municipalitatea buzoiană nu a reușit să finalizeze la timp procedurile pentru desemnarea firmei care se ocupă anul acesta de montarea instalațiilor de iluminat festiv, motiv pentru care luminițele au început să fie puse pe stâlpi abia de miercuri, 20 noiembrie.  Există totuși și o veste bună. Edilul Constantin Toma a anunțat că vor fi cheltuiți mai puțini bani pentru iluminatul de sărbători.
”De 1 decembrie nu va fi tot orașul luminat pentru că  a fost o licitație lungă. Dar important e că avem un câștigător care s-a apucat să monteze iluminatul. S-a început cu Bălcescu, Unirii, Calea Eroilor, ne vom concentra apoi pe centru. S-a început și montarea patinoarului. E bine că la iluminat s-a închis licitația la 100 de mii de euro, fusese prinsă suma de  200 de mii. Am făcut economie, dar s-a întârziat, încercăm să recuperam cât mai mult. Cu siguranță după 1 decembrie vor mai fi cateva zile în care se  va face montajul pe locuri, în zone periferice centrul Buzăului”, a declarat primarul orașului.