Social

Vezi aici ce pedeapsă a primit Cosmin Dan, tânărul care și-a incendiat fosta iubita!

Joi, 30 ianuarie,  este așteptată pronunțarea în dosarul în care piromanul Cosmin Dan a fost judecat pentru omor calificat prin cruzimi, după ce și-a incendiat fosta iubită, în luna februarie a anului trecut.
Sentința este așteptată în cursul orei 13.00. La ultimul termen, cel de marți, acuzatul a cerut clemență. El a spus în fața judecătorilor că nu a vrut să o omoare pe Valentina Nica, fosta sa iubită, ci doar a vrut să o sperie, dar lucrurile i-au scăpat de sub control iar aceasta a sfârșit incendiată în propriul apartament.

Pentru omor calificat prin cruzimi, magistrații pot dicta închisoare pe viață, însă părțile implicate în procesul piromanului se așteaptă la o sentință de circa 20 de ani de închisoare.
UPDATE [10:59] 30 IAN 2020 › 24 de ani de închisoare este pedeapsa pronunțată joi de magistrații de la Tribunalul Buzău în cazul lui Cosmin Dan, tânărul care în februarie anul trecut și-a incendiat fosta iubită.

Pedeapsa este compusă din 23 de ani de închisoare pentru omor calificat cu premeditare și prin cruzimi și încă un an reprezentând o treime din pedeapsa pentru infracțiunea de distrugere. In acelasi timp, instanta a obligat inculpatul la despăgubiri în valoare de 160 de mii de lei care vor ajunge la părinții victimei. Magistratul de caz a mai dispus ca profilul genetic al lui Cosmin Dan să fie introdus în Sistemul Național de Date Genetice, o bază de date informatizată, conținând date despre persoane condamnate definitiv sau suspecți de infracțiuni grave. În acest scop, personalul medical din penitenciarul Focșani îi va preleva buzoianului probe biologice pentru stabilirea ADN-ului.
Decizia nu este definitivă și, cel mai probabil, va fi atacată cu apel, procesul urmând să se mute la Curtea de Apel Ploiești. Pe de altă parte, din dosarul crimei care a șocat pe toată lumea, procurorii au dispus disjungerea unei alte cauze care vizează faptele celor doi prieteni ai incendiatorului care I au adus acestuia sticla cu benzina în apartament. Dacă procurorii vor reuși să demonstreze că cei doi știau pentru ce duc benzina, si cei doi tinerii vor fi puși sub acuzare.
În februarie anul trecut, sfârșitul unei tinere de 21 de ani avea să cutremure întreaga țară. Valentina Nica de 21 de ani avea să moară incendiată de fostul iubit, cu știrea și sub ochii mai multor tineri, care nu au făcut nimic pentru a o ajuta. Valentina și Cosmin erau foști iubiți, dar continuau să se mai întâlnească, deși tânărul avea o relație oficială cu o altă fată. În seara de dinaintea tragediei, cele două tinere s-au întâlnit în apartamentul Valentinei. La un moment dat, cele două I au trimis lui Cosmin o fotografie care le înfățișa cu mesajul ”Am aflat tot” , ceea ce l-ar fi enervat la culme pe  tânărul, care se afla într un club din capitală, unde băuse și se drogase. Acela a fost momentul în care Cosmin Dan a  decis să facă drum întors la Buzău pentru a-i da o lecție Valentinei. A mers la apartamentul ei, unde între timp avusese loc o petrecere, la care în mod surprinzător,  participase și Anisia, iubita de la acel moment a lui Cosmin Dan. Aici, între Cosmin Dan și Valentina a izbucnit un conflict, fata a fost lovită și îmbrâncită, în timp ce în apartament mai erau încă doi prieteni ai acesteia. În plin conflict, Cosmin Dan i-a sunat pe cei doi prieteni care îl lăsaseră la blocul Valentinei și le-a cerut să îi aducă o sticlă cu benzină.  Sticlă pe care a primit-o în scurt timp și pe care nu a a ezitat ă o arunce pe fată. A aprins apoi focul cu o brichetă pe care a aruncat-o în direcția victimei. Totul s-a aprins n jur fără ca Valentina să aibă scăpare.