Actualitate

(VIDEO) A început distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE. Ce conține un pachet

A început distribuirea unei noi tranșe de ajutoare de la Uniunea Europeană pentru persoanele cu posibilități materiale reduse. Peste 46 de mii de pachete vor fi înmânate, în următoarea săptămână, beneficiarilor din întregul județ.

În municipiul Buzău, pachetele cu alimente sunt distribuite începând de astăzi, iar locul de unde pot fi ridicate ajutoarele este cel cunoscut de buzoieni, respectiv depozitul aflat pe Aleea Sporturilor, cu care Direcția de Asistență Socială are contract. Pentru început, pachetele cu alimente vor fi acordate beneficiarilor de ajutor social și de alocație pentru susținerea familiei. După ce lista beneficiarilor va fi completată, dacă vor rămâne pachete, acestea vor fi distribuite persoanelor cu dizabilități. În celelalte localități din județ, pachetele vor fi distribuite conform graficelor anunțate de autorități.

Spre deosebire de dățile trecute când s-au distribuit ajutoare, acum cozile nu și-au făcut apariția pentru că, cel puțin pentru moment, mare parte dintre buzoieni nu a aflat că pot veni să ridice pachetele. Produsele distribuite sunt alimente neperisabile: făină, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve, compot și gem.