Actualitate

(VIDEO) A nins în munți! Unde a dat prima zăpadă și la ce trebuie să ne așteptăm

În zonele montane înalte din țară a nins azi-noapte și chiar și azi dimineață. Pe cele mai cunoscute și înalte șosele din țară, Transfăgărășan și Transalpina, a nins suficient de mult încât să fie nevoie de intervenția utilajelor de deszăpezire.

Și în apropiere de Buzău a nins, mai exact în zona de munte a județului vecin, Vrancea. Pe DN2D s-a circulat dimineață în condiții de iarnă, după ce în cursul nopții vremea s-a răcit considerabil, iar ploaia s-a transformat în lapoviță și ninsoare.

sursa video: Vrancea24

Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău, zăpada căzută în zonele înalte din Vrancea s-a topit destul de repede și nu a fost necesară intervenția cu material antiderapant ori cu utilaje cu lamă. Cu toate acestea, drumarii spun că sunt pregătiți pentru sosirea iernii, iar de mâine încolo, în funcție și de prognoză, mașinile DRDP vor patrula pe drumurile naționale din zone înalte, unde ninge devreme în mod tradițional, astfel încât să nu fie probleme.

foto: DRDP Buzău

În județul Buzău încă nu a nins, dar de acum înainte oamenii din zona de munte se așteaptă deja la primele fulguieli.

Bisoca e zona cea mai cunoscută pentru căderea primilor fulgi de zăpadă. Deocamdată nu s-a întâmplat, chiar dacă în alți ani ningea chiar și de la 1 octombrie. Potrivit primarului Florin Stemate, deși azi a fost mai rece comparativ cu zilele trecute, zăpada încă se lasă așteptată. De altfel, de circa 2-3 ani nu a mai nins toamna.

Florin Stemate, primar Bisoca

În zona Bisoca au fost, astăzi, și temperaturile cele mai scăzute de pe întreg teritoriul județului Buzău. Cu excepția vârfului Penteleu, unde s-au înregistrat temperaturi negative azi-noapte, dar și pe parcursul zilei, cele mai scăzute temperaturi au fost la Bisoca. Dimineață la ora 8.00 erau doar 2 grade Celsius în această comună, după-amiază fiind înregistrate 7 grade.