Actualitate

(Video) Actor de talie mondială, invitat la cea de-a treia ediție a Buzău International Arts Festival. Unde îl puteți întâlni

Căștigător al unui premiu Emmy, nominalizat la două premii Globul de Aur și iubit de cinefilii din toată lumea, actorul american care a dat viață personajelor din filme celebre precum Gotti, The Odyssey sau American Gangster vine la Buzău. Armand Assante este invitat de onoare al Buzău International Arts Festival. Actorul va avea și o sesiune de întrebări și răspunsuri la care pot participa toți buzoienii care vor să-l cunoască.

Actorul american de origine italiană s-a născut în 1949, la New York. A debutat în televiziune în anii ’70 și a jucat în numeroase seriale și filme de televiziune, precum How the West Was Won, Kojak sau The Doctors.

A câștigat un premiu Emmy pentru rolul său din Gotti, în care l-a interpretat pe celebrul mafiot John Gotti, și a fost nominalizat la încă trei premii Emmy. A fost nominalizat și la două premii Globul de Aur pentru rolurile sale din The Odyssey și The Hunley. A jucat în peste 100 de filme de cinema, printre care se numără Instinct Fatal, Judge Dredd, The Match, Striptease, Private Benjamin, Napoleon și Josephine sau Hoffa. Este cunoscut pentru versatilitatea sa actoricească și pentru capacitatea sa de a vorbi cu diferite accente și în diferite limbi străine.

Armand Assante este cunoscut publicului din România și pentru rolurile sale din filmele California Dreamin’ – Nesfârșit, (2007), regia Cristian Nemescu, precum și Wanderers, în regia lui Dragoș Buliga (2017).

”Publicul BIAF va avea parte de o întâlnire memorabilă cu actorul ce a cucerit inimile a milioane de cinefili: pe data de 10 septembrie, ora 21.00, în spațiul dedicat din Piața Dacia, actorul va fi prezent pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri”, informează organizatorii.  

Buzău International Arts Festival va fi organizat între 20 august și 17 septembrie,. În cadrul evenimentului, buzoienii vor putea asista la concerte de muzică jazz, rock, groovy sau acustică, spectacole de teatru independent, cu actori celebri sau tineri debutanți, proiecții de filme premiate sau premiere inedite, expoziții, lansări de carte, ateliere pentru copii și multe altele.