Actualitate

VIDEO – Atacul de la Nehoiu care a împărțit internetul în două

O filmare postată pe Facebook a împărțit internetul în două, devenind viral și generând  mii de vizualizări și sute de comentarii. Inițial, filmarea a fost încărcată în Tik-tok, dar abia când a fost postată pe rețeaua de socializare a devenit extrem de vizibilă.

Filmarea, despre care se spune că a fost făcută la Nehoiu, situație confirmată, de altfel, în comentarii, arată cum o femeie cu un par în mână este atacată de un câine. Femeia se apără cu bățul, moment în care un bărbat care vine din urmă i-l ia din mână, iar femeia e atacată de patruped, care o apucă de haine și o răstoarnă pe trotuar.

Întâmplarea a generat adevărate dispute în rândul internauților. Pe de o parte, sunt oameni care condamnă agresivitatea animalelor de pe pe stradă. Pe de altă parte, unii susțin că femeia respectivă ar fi, de fapt, cea care are un comportament nepotrivit.

”Cainele acela nu ar avea ce cauta singur pe strada. Acolo este problema”.

”Se apara de un caine inofensiv care nu a muscat pe nimeni de 7 luni de cand a ajuns in Nehoiu ? Doamna are obiceiul cum vede un caine pe strada da cu pietre sau îi lovește cu un băț, nu contează ca doarme liniștit și n-are nici o treaba cu ea. Daca mergi liniștită pe strada si cineva te ataca, ce faci ? Te aperi sau fugi, asta e si instinctul unui animal. Nu vad viata unui animal mai valoroasa decat cea a unui om, dar cand răutatea acestuia il pune în situația de față sa nu ne mire consecințele. Te joci cu focul, te arzi”

”Oricât de aiurea este faptul că femeia lovește cu acea cracă, nu putem lua apărarea unui câine în fața unui om bătrân și lipsit de apărare, după cum s a văzut în momentul în care nu a mai avut craca aia in mana, câinele a atacat. Daca se lovea cu capul de jos, și murea? Va spun eu, era vina câinelui și a celor care tolerează prezenta lui acolo”.

”Femeia arunca cu pietre si dupa oameni. Cârnat (cainele din filmare) nu a muscat sau latrat pe nimeni de cand a venit in Nehoiu in septembrie 2022, este un caine bland și loial. Daca ti ai vedea de treaba ta si cineva te pocnește in cap cu o bata sau da dupa tine cu pietre fara sa provoci in vreun fel, cum ai reactiona?”

”Câinele a atacat pentru că a fost atacat. Tu dacă ți-ar da cineva un pumn, poate fără motiv, nu l-ai da înapoi? Practic și-a luat revanșa. Dacă citești comentariile, cineva cunoaște mai bine situația. Câinele se numește Cârnat, și este mai mereu atacat de aceasta femeie fără motiv, care aparent atacă și oamenii cu pietre”, sunt câteva dintre comentariile făcute la postare.