Actualitate

(Video) Club de robotică la Liceul Tehnic! Este visul elevilor admiși la facultate după ce au căștigat concursul organizat de Politehnică

Cei cinci elevi de la Liceul Tehnic care au căștigat premiul I la concursul național ”Tehnologiile viitorului în „Smart City” şi Industrie 4.0”, organizat de Universitatea Politehnică București, au ajuns, joi seara, în platoul Focus Tv. Tinerii au venit însoțiți de profesorul îndrumător, Nicolae Toader și împreună au povestit  cum va continua drumul lor către performanță.

Chiar dacă toți cei cinci știu că au fost admiși la facultate, în urma rezultatului obținut la competiția nhațională,  elevii continuă să muncească și să fie serioși la orele de practică. Mai mult, copiii vor să-I îndemne și pe alți elevi să le urmeze exemplul astfel că vor să înființeze în școala lor un club de robotică. Cu cei 5000 de lei pe care i-au primit de la concurs, copiii deja au început să cumpere echipemente pentru club însă au încă multe nevoi.

Campania ”Parcurs de Învingător„ le-a spus povestea iar primii buzoieni au și sărit în ajutorul lor. Producătorul buzoian de panouri solare, Panosol, le-a dăruit echipamente de care ei au nevoie pentru a-și duce visul la îndeplinire și, de asemenea, copiii vor ajunge, zilele următoare, în fabrică pentru a vedea ce înseamncă o astfel de activitate.

De asemenea, s-au alăturat campaniei inițiate de Focus Tv și Brătilă care le-a oferit reduceri substanțiale tinerilor care doresc să urmeze cursurile școlii de șoferi dar și ring Textile Production care le-a dăruit mai multe articole vestimentare.