Actualitate

(Video) Consilierul guvernatorului BNR, față în față cu antreprenorii din Buzău

Într-o perioadă în care Buzăul se confruntă cu disponibilizări masive după ce două societăți, cu capital străin, au închis activitatea, antreprenorii au fost invitați la o întâlnire cu oficialii Băncii Naționale pentru a discuta despre contextul economic actual și provocările acestuia. Discuțiile au avut loc, la sediul Agenției Buzău a BNR, organizator alături de Camera de Comerț, cu participarea consilierului guvernatorului BNR, Eugen Rădulescu, alături de președintele executiv al Asociației Română a Băncilor, Florin Dănescu. La ”Economic Hub”, oamenii de afaceri au discutat cu specialiștii încercând să anticipeze principalele evoluții din economia națională și reacțiile de răspuns din partea mediului de afaceri.

Discuțiile au durat aproape două ore scopul fiind, pe de o parte transmiterea informațiilor din partea BNR dar și a potențialilor creditori, iar de pe alta, dialogul cu oamenii de afaceri din Buzău.

”O decizie bună în afaceri depinde întotdeauna de înțelegerea corectă a cadrului general în care se desfășoară activitatea”, le-a transmis celor prezenți Dan Suciu, directorul Direcției comunicare și relații cu publicul, Banca Națională a României.

În timpul discuțiilor s-au abordat mai multe teme printre care:

  • analiza evoluțiilor macroeconomice actuale și de perspectivă din plan național și internațional și explicarea modului în care acestea vor influența activitatea companiilor;
  • prezentarea cauzelor intensificării fenomenului inflaționist la nivel global și explicarea măsurilor de politică monetară adoptate de BNR pentru temperarea presiunilor inflaționiste;
  • explicarea rațiunilor care stau la baza deciziilor băncilor comerciale în contextul economic actual;

La întâlnire au participat mai mulți oameni de afaceri din Buzău, reprezentați ai Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Buzău precum și primarul Constantin Toma.