Actualitate Șansa de Nehoiu

(VIDEO) Consumul de droguri ia amploare în Buzău. Cum au fost prinși de polițiști mai mulți tineri

Consumul de droguri a crescut în județul Buzău. O demonstrează fiecare acțiune organizată de polițiști și procurori pe această linie. Etnobotanicele și drogurile de risc au ajuns să fie consumate de tineri din întreg județul. Fie că sunt din municipiul Buzău, fie din alte orașe sau comune din județ, care sunt la o petrecere cu prietenii, sau în alte locații, departe de ochii părinților, tineri de toate vârstele sunt prinși cu pliculețele cu droguri asupra lor.

Numai în ultimele două zile, 3 buzoieni au ajuns în atenția oamenilor legii după ce au fost depistați cu droguri. Doi dintre ei, unul de 23 de ani, celălalt de 39 de ani, ambii din Nehoiu, au fost luați la întrebări de polițiști sâmbătă noapte, când oamenii legii au descins într-un club din Pătârlagele. În club se aflau și cei doi bărbați din Nehoiu. În momentul în care oamenii legii au stat de vorbă cu ei, și-au dat seama că este ceva în neregulă. I-au percheziționat și au găsit plicuri cu droguri asupra lor.

“Cu ocazia activităţilor, în incinta unui operator economic, poliţiştii au depistat doi bărbaţi de 39, respectiv 23 de ani, ambii din Nehoiu, asupra cărora au fost descoperite mai multe pachete şi recipiente ce conţineau substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv. Acestea au fost ridicate în vederea înaintării către structurile competente, pentru stabilirea cu exactitate a naturii substanţelor, continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale”, se menționează într-un comunicat de presă remis de IPJ Buzău.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, cei doi bărbați ar fi fost sub influența stupefiantelor în momentul în care au fost opriți de polițiști. Ei ar fi declarat că au procurat drogurile de peste granițe, de unde s-ar fi întors recent. Polițiștii fac, însă, cercetări pentru a stabili exact de unde provin drogurile.

Cercetat este și un tânăr de 28 de ani, din municipiul Buzău, care, deși se drogase, s-a urcat la volan și a pornit la drum.

“Unul dintre dosarele penale a fost întocmit unui șofer de 28 de ani, din municipiul Buzău, care a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe Calea Eroilor, în municipiul Buzău, iar în urma testării acestuia cu aparatul drugtest a fost depistat pozitiv cu substanță psihoactivă interzisă. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a  unui vehicul sub influența unor substanțe psihoactive.”