Actualitate Agricultura acum

(Video) Cozi la Direcția Agricolă. Mii de fermieri așteaptă ajutorul de la stat. ”Aducem porumb din Ucraina”

Sunt zile de foc pentru angajații Direcției Agricole Buzău. Fermierii care au înregistrat pagube din cauza secetei își depun documentele pentru a primi despăgubirile de la stat. Din păcate, Buzăul se numără printre județele cele mai afectate astfel că și numărul beneficiarilor se așteaptă să ajungă la circa 6.000 de agricultori, din tot județul. Pentru a face față solicitărilor, angajații instituției au venit la serviciu chiar și în weekend.

Este o toamnă săracă pentru fermierii din Buzău. Seceta le-a distrus culturile, iar acum, în prag de iarnă, fiecare se descurcă cum poate. Unii au apelat la credite pentru a-și înființa viitoarele culturi, alții recunosc că deja au început să cumpere porumb din Ucraina, deși nu au încredere în cerealele din import, dar nu au ce face.

Cu toții se bazează pe ajutoarele de la stat, iar pentru a primi aceste despăgubiri trebuie să treacă testul răbdării. La Direcția Agricolă sunt cozi imense, iar angajații au fost chemați la serviciu inclusiv sâmbăta și duminica.

Toate cererile trebuie depuse și înregistrate până la finalul lunii octombrie astfel că Direcția Agricolă Buzău va avea program cu publicul și în weekendul următor.

Ajutorul de stat sub formă de grant este în cuantum de 1.000 lei/ha şi se acordă pentru suprafaţa calamitată cu grad de calamitare mai mare de 30% şi până la 100% inclusiv, prevăzută în procesul-verbal de constatare şi evaluare a pagubelor.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian