Actualitate

(Video) Cum se circulă pe cele mai periculoase drumuri din Buzău

Buzăul se află în continuare sub avertizare cod galben de vreme severă și chiar dacă nu a nins abundent, pe șosele sunt mari probleme din cauza vântului puternic care reduce vizibilitatea. Drumarii acționează aproape fără oprire, în special, pe cele mai circulate drumuri.

”Pe DN 2, E85, între Râmnicu Sărat și Buzău, utilajele DRDP Buzău acționează în baterie, astfel încât să mențină practicabilă partea carosabilă. Vântul bate cu putere, iar temperatura înregistrată este de -6 grade Celsius”, informează DRPD.

Un alt drum care ridică mari probleme șoferilor pe timpul iernii este DN22. În zonă este viscol puternic ce formează slouiuri de zăpadă pe partea carosabilă.

”Pe DN 22, Râmnicu Sărat – Băile este viscol puternic ce formează suluri de zăpadă pe partea carosabilă. Utilajele DRDP Buzău acționează, însă munca drumarilor este zădărnicită de vântul puternic. Vizibilitatea este foarte scăzută, astfel că participanții la trafic sunt sfătuiți să circule cu prudență și să nu plece la drum fără a avea mașinile echipate corespunzător”,

În total, pe drumurile naționale acționează 14 utilaje pe toate cele patru șosele, respectiv  DN2, DN10, DN2B, DN22.

În prezent, niciun drum național nu a fost închis, însă drumarii recomandă șoferilor mare atenție pentru că sunt porțiuni de șosele umede. Cel mai mult a nins la Râmnicu Sărat, iar vântul atinge la rafală 25km/h ;

Temperaturile au fost foarte scăzute în această dimineață la Buzău (BZ) -5°C, Pătârlagele (BZ) -6°C, Rm. Sărat (BZ) -6°C, Siriu (BZ) -7°C.