Actualitate

(VIDEO) Cum și-au început mandatele consilierii municipali din Buzău. Mici înțepături și promisiuni la super ofertă

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe jurămîntul depus de consilierii locali municipali, că aceștia au și fost convocați într-o ședință de îndată, iar prima întâlnire a fost ”condimentată” atât cu sfaturi și gânduri bune, cât și cu atenționări și chiar discuții în contradictoriu.

Cei 20 de consilieri locali care și-au primit mandatele s-au întrunit în prima ședință, joi, la câteva ore după depunerea jurământului. Scopul principal al ședinței a fost învestirea viceprimarului Ionuț Apostu care săptămâna viitoare va rămâne la butoane, în Primăria municipiului Buzău, cât timp primarul Constantin Toma va fi plecat într-o delegație. Proiectul a fost aprobat imediat, însă după vot, primarul s-a adresat consilierilor pe care i-a îndemnat la dialog. Și consilierii, la rândul lor au luat cuvântul. În timp ce unii și-au exprimat bucuria de a fi revenit în Consiliul Local, alții au atins încă din prima subiecte sensibile care și în vechiul miniparlament local au provocat discuții aprinse. Un exemplu este tema parcărilor adusă în discuție de consilierul Corneliu Baldovin (Alianța Dreapta Unită), specialist în domeniul transporturilor, și care a punctat faptul că dorește să fie consultat când se vor lua decizii în acest domeniu.

Un prim schimb de replici în contradictoriu a avut loc între consilierii Florin Drăgulin (Alianța Dreapta Unită) și Teodor Cojocaru (consilier PSD, aflat la al doilea mandat) după ce cel dintâi le-a cerut social democraților să analizeze mai bine înainte să-și acorde votul pentru că ”unii au făcut un sport de ridicat de mânuță”. Consilierul PSD a reacționat imediat: ”Da’ cine sunteți să ne spuneți nouă ce să facem?”. Discuția a fost închisă repede de primarul Constantin Toma: ”Hai să nu începem de la prima ședință, ne epuizăm de acum și e mai complicat!”

Un cuvânt de spus a avut și cel mai tânăr ales local, Dragoș Constantin Giurgea, expert în domeniul construcțiilor și urbanismului.

În noul miniparlament și doamnele au mai o mai mare reprezentivitate. În total, în Consiliu Local sunt 5 femei, trei din PSD,  și câte o consilieră de la PNL și AUR.

Pentru a se întregi echipa de consilieri locali urmează ca și restul de trei aleși în urma scrutinului din 9 iunie să-și preia mandatele, pas pe care îl vor face în ședința programată pe 31 octombrie. Este vorba despre Oana Matache, Vasile Murguleț și Irinel Cârstea.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian