Actualitate

(VIDEO) Din toamnă, noi specializări pentru filiala Buzău a Universității Dunărea de Jos Galați

Sursa foto FB/ Universitatea Dunărea de Jos

Universitate la Buzău, una dintre principalele teme ale campaniei electorale din 2020 pentru alegerile parlamentare, proiect susținut de deputatul Gabriel Avrămescu și senatorul Vlad Pufu și devenit realitate din toamna lui 2021, nu doar că s-a dovedit un succes, dar se extinde.

Primii studenți sunt deja în anul II de facultate, iar sutelor de studenți de la Drept, Agricultură și Educație Fizică și Sportivă li se vor putea adăuga, din toamnă, și masteranzi.

Deputatul Gabriel Avrămescu a anunțat că există discuții avansate cu conducerea Universității din Galați pentru ca, din anul universitar viitor, la Buzău să fie deschise și programe masterale.  Acestea vor fi adaptate în primul rând cerinței de pe piața muncii, spune deputatul PNL Gabriel Avrămescu.

Invitat într-o emisiune la Campus TV, parlamentarul a anunțat în premieră deschiderea programelor masterale, dar a vorbit și despre necesitatea adaptării ofertei educaționale la piața muncii. Potrivit lui Avrămescu, e criză de specialiști în primul rând în industria alimentară, un domeniu ofertant în Buzău, dar care se confruntă cu o criză de specialiști. Tocmai de aceea, și viitoarele programe de studii vor fi croite pe profilul economic al zonei.