Muzeul Județean Buzău găzduiește, în această perioadă, o expoziție de pictură ce poartă semnatura artistei Alina Ondine Slimovschi, originară din Timișoara, care a venit la Buzău cu o nouă viziune artistică și filosofică.
Proiectul expozițional face parte dintr-o colaborare de succes cu ArtSafari și vine ca suport pentru valorificarea tinerilor artiști.
Tânăra artistă Ondine Slimovschi a absolvit, în anul 2004, cursurile Facultății de Arte și Design din Timișoara, iar în anul 2006 studiile masterale. În anul 2014 a susținut lucrarea de doctorat, obținând diploma de doctor în arte vizuale.
„Interesul meu artistic actual se concentrează pe figura feminină tânără, nu ca portret, ci ca vehicul arhetipal pentru diferite emoții umane, precum și pentru anumite aspecte ale metamorfozei. Fețe delicate, ochi nostalgici care caută orizontul, expresii de frică, speranță, onestitate, încredere, dezamăgire, dragoste, pasiune, regrete și așteptări, cu doar o privire a forței feminine de neîntrerupt din spatele lor”, notează Alina Ondine Slimovschi pe blogul său.
Lucrările întruchipează femeia într-un mod timid, apărând alături de culori vibrante din natură. Tinere figuri feminine sunt înconjurate de flori, pene sau animale, iar imaginile au un aspect stratificat.
„Folosesc imagini narative cu răsturnări simbolice încorporate cu elemente din lumea minerală, plante și faună, toate sunt împletite. să acționeze ca reflectări ale epifaniilor mele personale. Lucrarea mea dezvăluie interesul pentru evadarea și melancolia esteticii romantice din secolul al XIX-lea și mediul social contemporan – o atitudine melancolică față de valorile spirituale pierdute, precum și un interes profund pentru ceea ce se află dedesubt. suprafața vieții de zi cu zi.”
Zeci de tablouri, expuse la Muzeul Județean Buzău, pot fi vizitate de buzoieni până pe 27 octombrie.
Adaugă comentarii