Actualitate

(VIDEO) Furt într-o fracțiune de secundă. Imagini cu un tânăr care smulge telefonul din mâna unei femei și se face nevăzut

Foto cu caracter ilustrativ

Un adolescent din municipiul Buzău a ajuns să fie cercetat de polițiști pentru o faptă comisă într-un autobuz plin cu călători. Tânărul de 16 ani a observat în fața sa o femeie care a scos telefonul din geantă și se uita pe dispozitiv, fără să fie prea atentă la ceea ce se întâmplă în jurul său. A stat și a așteptat momentul prielnic, iar atunci când autobuzul a ajuns în stație, tânărul a acționat. A mers înspre ușă, iar când a ajuns în dreptul femeii i-a smuls pur și simplu telefonul din mână, fără ca aceasta să aibă timp să reacționeze. Hoțul a coborât rapid din autobuz și s-a făcut nevăzut.

Însă, nu a știut că totul a fost înregistrat de o cameră de supraveghere. Pe baza imaginilor și a detaliilor oferite de martori, adolescentul a fost identificat de polițiști.

“În ziua de 18 martie a.c., polițiștii de investigații criminale de la Poliția municipiului Buzău au identificat şi depistat principalul bănuit în cazul unui furt, un tânăr în vârstă de 16 ani, din Buzău. Fapta a fost sesizată în ziua de 27 februarie a.c., de către o buzoiancă în vârstă de 40 de ani. Din cercetări s-a stabilit că, în timp ce se deplasa cu autobuzul, bănuitul ar fi profitat de neatenția femeii, care se uita pe telefon, i l-ar fi luat din mână şi, profitând că vehiculul tocmai ajunsese în staţie, ar fi fugit”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău.

După ce a fugit cu telefonul, a încercat să îl deschidă, dar cum nu avea codul acestuia nu a reușit, așa că l-a aruncat. În cele din urmă, polițiștii l-au găsit și l-au predat proprietarei.   

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.