Actualitate

(VIDEO) Mesaj tranșant al prefectului către șefii de instituții: ”Nu accept că s-a terminat ora de program și nu răspundem la telefon”

Operativitate și disponibilitate, chiar și după încheierea programului la birou. Acesta este mesajul transmis astăzi de prefectul Buzăului tuturor șefilor de instituții prezenți la ședința lunară a Colegiului Prefectural. Tranșant, prefectul Daniel Țiclea le-a atras atenția că nu acceptă nicio scuză pentru situațiile în care aceștia nu ar putea răspunde la telefon, chiar dacă apelul din partea Prefecturii este dat după cele 8 ore de program.

”Nu accept că s-a terminat ora de program și nu răspundem la telefon sau nu ne putem activa pentru o nevoie sau pentru o necesitate”, a spus prefectul Țiclea.  

Mai mult, prefectul a ținut să mai lămurească un aspect: orele suplimentare nu se plătesc și toți șefii de instituții trebuie să fie pregătiți pentru a acționa, atunci când sunt situații de urgență, la orice oră din zi și din noapte.

”Aceasta este mesajul pe care vreau să-l reiau: nu vreau să aud că nu se plătesc orele suplimentare sau că s-a terminat programul sau că nu am avut baterie la telefon. Toate telefoanele conducătorilor de instituții trebuie să fie tot timpul activate, toată lumea trebuie să fie pregătită pentru a acționa”, a mai transmis Țiclea.

Mesajul prefectului a venit după ce în cursul nopții trecute Buzăul a fost la un pas de tragedie după ce o cisternă încărcată cu motorină s-a răsturnat pe DN2E85, la Limpeziș.  Din fericire, toți factorii implicați au acționat ca la carte, iar situația de urgență s-a încheiat cu bine, lucru de altfel felicitat astăzi de Țiclea.

Deocamdată, șeful de la Casa Albă este mulțumit de modul în care colaborează cu directorii deconcentratelor și șefii structurilor MAI, însă a transmis acest mesaj tocmai pentru a nu se ajunge în situații în care să se întâmple tragedii din cauza lipsei de operativitate.

După mesajul prefectului, ședința Colegiului Prefectural a decurs normal, cu prezentările prevăzute pe ordinea de zi.