Actualitate POLITICĂ

(video) Mesajul mobilizator pentru tinerii liberali: ”Societatea are nevoie de oameni politici noi. Rolul nostru e să vă deschidem ușile și să vă ajutăm”

Prima zi a Școlii de vară a Tineretului Național Liberal, eveniment organizat în premieră de PNL în județul Buzău, a fost una plină de surprize pentru toți participanții. Tinerii liberali au avut ocazia să cunoască și să stea de vorbă cu exponenți de seamă ai formațiunii politice, care au avut un parcurs însemnat și au ajuns în prim-planul vieții politice naționale.

Liberalii buzoieni au apreciat că însăși înregimentarea politică în PNL a tinerilor într-un județ dominat de peste 30 de ani de PSD reprezintă un act de curaj și le-au transmis acestora că vor fi susținuți în demersul lor de a deveni viitorii oameni politici.

Senatorul PNL de Buzău, Vlad Mircea Pufu, le-a transmis tinerilor că formațiunea din care face parte este deschisă pentru a-i sprijini, mai ales că societatea are nevoie de oameni noi, bine pregătiți.

”Partidul național Liberal e un partid foarte ofertant, din toate punctele de vedere, al satisfacției profesionale pe care v-o doriți politic. Vă poate oferi pas cu pas să puteți crește corect și sănătos cum cred că are nevoie societatea de acel profil al omului politic nou. Societatea e în permanentă căutare de oameni noi, pregătiți. Depinde foarte mult de educația din școală, dar și de educația politică, pentru că una fără alta nu funcționează, pentru că întotdeauna practica trebuie îmbinată și cu teoria. Se poate face carieră politică sănătoasă, corectă și onestă într-un partid mare, istoric, așa cum este Partidul Național Liberal”, le-a spus senatorul tinerilor liberali.

Acesta le-a vorbit și despre modelele pe care le pot regăsi printre liderii actuali ai partidului, dar și în trecutul formațiunii, care a împlinit anul acesta 147 de ani de existență. Vlad Pufu le-a transmis că actuala conducere al PNL Buzău are și va avea în continuare ușile deschise  pentru tineri.

”Dacă vreți și un sfat, într-un partid cum este PNL intrați pentru ceea ce reprezintă din punct de vedere istoric. Dar vă puteți regăsi îl el și dacă aveți aspirații înalte le puteți obține. Important e să abordăm politica foarte serios, așa cum așteaptă societatea la această oră. E o lipsă majoră de leadership politic corect, așa e în toată Europa și în toată lumea.  Rolul nostru aici, la Buzău, este de a vă deschide ușile, de a vă crea acest drum pentru ca dvs. să creșteți. Ne-am adunat aici să luăm exemple, să învățăm de la ele, să vedeți unde puteți ajunge, dar în același timp să facem politică în mod profesionist. Sper că vom reuși împreună”, a mai spus senatorul Vlad Pufu.