Actualitate

(Video) O nouă problemă la Eminescu! Mutarea elevilor ar putea fi amânată din nou

Mutarea elevilor de la Eminescu este, în continuare, sub semnul întrebării, deși în două săptămâni ar trebui să se încheie lucrările de la clădirea din strada Independenței. Totuși, până la întoarcerea elevilor „acasă” mai este de parcurs o etapă importantă și care, deocamdată, nu se știe dacă poate fi îndeplinită până la vacanța de la finalul lunii octombrie, când Primăria le promisese eminescienilor mutarea de pe strada Transilvaniei.

Vacanța de toamnă ar fi trebuit să fie momentul în care colectivul eminescian să revină în clădirea de pe strada Independenței. Totuși, acest fapt, deși promis inclusiv de primarul Constantin Toma la deschiderea anului școlar, nu mai reprezintă o certitudine. Și asta pentru că, autoritățile nu pot permite întoarcerea elevilor fără autorizația la securitate și incendiu emisă de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Practic, este un pas important ce presupune atât un control din partea inspectorilor ISU în teren cât și multă birocrație, dar fără de care clădirea Colegiului nu poate fi dată în funcțiune, după reabilitare.

Situația este destul de complicată tocmai pentru că, pe timpul lucrărilor, ISU a fost pe șantier și a cerut mai multe modificări, tocmai pentru a putea fi îndeplinite toate cerințele emiterii acestei autorizații. Potrivit viceprimarului Ionuț Apostu aceste modificări cerute încă din vară au fost remediate, iar acum trebuie ca inspectorii ISU să revină pe șantier.

”Am cerut asistență tehnică de specialitate și așteptăm ca echipa de ISU să vină pe șantier”, a spus Ionuț Apostu.

Pe de altă parte, lucrările ar trebui să se încheie pe 27 octombrie și abia după recepția lucrărilor, autoritățile să ceară emiterea autorizației pentru securitate la incendiu.

Pentru ca elevii să poată reveni în noua clădire începând cu 28 octombrie, când începe vacanța, ar trebui ca toți acești pași să fie parcurși foarte rapid , pentru că în lipsa acestui document eliberat de ISU, Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, a declarat că nu poate fi de acord cu întoarcerea elevilor în clădirea de pe strada Independenței.