Actualitate

(VIDEO) Orașul se extinde spre nord. ”Este zona cu cel mai alert ritm de dezvoltare”

Un nou cartier începe să prindă contur, în zona de nord a orașului, zona rezidențială fiind, astfel, în expansiune. Potrivit primarului Constantin Toma, prezent miercuri seara în emisiunea Focus News, este vorba despre un cartier cu sute de apartamente, care se va învecina cu un complex sportiv  modern și cu un parc de șapte hectare.

Intrarea în oraș, dinspre Mărăcineni, este, de câteva luni, un imens șantier. Construirea unui supermarket este aproape gata, iar, în paralel, trei dezvoltatori fac demersuri pentru a obține autorizații care să le permită să înceapă construirea unor blocuri, în imediata vecinătate. Sunt primele semne că zona Unirii Nord va fi complet schimbată, iar ritmul de lucru este unul alert, fapt confirmat și de primarul Toma care a precizat că sunt deja trei investitori care și-au depus documentațiile pentru a putea construi acolo.

Cartierul rezidențial va fi unit cu un complex sportiv modern care se va întinde pe șase hectare, un teren pe care Primăria l-a preluat de la Compania de Apă, aflat pe linia Centurii de Est, pornind de la lângă restaurantul Garden și până la Parcul Tineretului. Pe toată această suprafață este proiectată o bază sportivă ce va cuprinde un bazin olimpic, o sală a sporturilor de 4000 de locuri dar și 12 terenuri de tenis precum și un aqualand.

”Dintre proiectele pe care Primăria le are în lucru pentru anul 2023 amintim PUZ –ul pentru zona de nord a municipiului  Buzau, conversia funcționala în vederea construirii unei baze sportive pentru practicarea sportului de performanță , amenajată pe platforma fostei gospodarii comunale de pe râul Buzău. Municipalitatea a dat  curs unei documentații urbanistice în conversia zonei  respective într-o bază sportivă, cu bazin de înot olimpic, a unei săli de sport dedicate tuturor tipurilor și competițiilor sportive, cu o bază de tenis de câmp având în vedere performanța excepționala a unor tineri din Buzău în domeniul sportiv.

De asemenea, se lucrează la studiul de fezabilitate în vederea realizării unui “ Centru de recreere Aquapark” în zona Parcului Tineretului  – centru  de  agrement indoor – outdoor dedicat atât locuitorilor orașului  cât și un centru de atracție pentru cei din orașele vecine. Este prevăzut cu tobogane și piscine, zonă de plaja, restaurante.

Atât baza sportivă cât și centrul de recreere aquapark aflate în zona de nord a orașului vor fi legate între ele pentru că s-a încercat să existe o coerență între funcțiuni, spațiu verde și zonele cu potențial de dezvoltare rezidențială, comercială”, a spus Raluca Bobescu, arhitect șef în cadrul Primăriei Buzău.

Tot acest plan, pus deja pe hârtie, va deveni realitate, într-un timp cât mai scurt. Primăria a dat în lucru studiul de fezabilitate ce va fi gata la finalul lunii martie, urmând ca, la următoarea rectificare de buget, respectiv în luna iulie, să fie ținută o primă licitație.

Tot în această zonă, mai exact în vecinătatea Parcului Tineretului se amenajează și un parc de șapte hectare. Aici lucrările sunt avansate urmând ca șantierul să fie închis în luna mai anul acesta.