S-a râs, s-a glumit, iar, în final, cine a greșit a fost bun de plată. Cam așa stau lucrurile la Vadu Pașii, comuna în care conducta de gaze a fost montată deasupra porților, la o înălțime de trei-patru metri. Lucrarea inedită a fost făcută pe strada Avion din satul Scurtești, unde în plină campanie electorală, ca să urgenteze lucrările, autoritățile au decis amenajarea de conducte supraterane, pe motiv că asfaltul era în perioada de garanție și nu putea fi spart. Imaginea cu țeava deasupra porților a făcut deliciul internauților care s-au întrecut în glume, dar pe cât de mult s-a râs pe atât de mare a fost supărarea finanțatorului când a văzut nenorocirea de la Vadu Pașii motiv pentru care s-a cerut refacerea lucrării.
”La Vadu Pașii, în calitate de finanțator, nu am fost de acord cu acele conducte de gaze deasupra porților”, a spus Alex Stoica, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Astfel, la câteva săptămâni după închiderea șantierului, muncitorii au revenit pe strada Avion și au tăiat conducta pusă la înălțime și au realizat o rețea de gaze îngropată. Acum și localnicii sunt mulțumiți de cum arată strada lor.
Și cum orice greșeală se plătește, și de această data lucrurile stau la fel. Toată cheltuiala pentru refacerea lucrărilor va fi suportată din bugetul Primăriei Vadu Pașii. ”Risipă”, spun localnicii.
La rândul său, primarul Gheorghe Firon nu pare să fie deranjat că a fost nevoit să reface lucrarea pentru că, „era ok și prima variantă, este ok și acum”
Săgeata și Vadu Pașii, o singură magistrală de gaze
Lucrările pentru amenajarea rețelei de gaze se așteaptă să înceapă în primăvara anului viitor și în comuna Săgeata. Aici, primarul Sorin Tănase spune că soluția aleasă de proiectant este, din start, îngroparea conductelor.
Proiectul a suportat modificări și aici. A fost nevoie de refacerea traseului magistralei de gaze din care se vor alimenta atât locuitorii din Săgeata cât și cei din Vadu Pașii. Practic, s-a găsit o soluție astfel încât să nu fie afectat Drumul Judeţean DJ 203K, pe tronsonul Vadu Paşii–Robeasca recent reabilitat și unde lucrările sunt încă în garanție.
Valoarea proiectului de la Săgeata este de 26 milioane de lei, fiind finanțat tot prin programul Anghel Saligny . Investiția va acoperi 90% din gospodării .
În total, 14 comune din județul Buzău vor beneficia de rețele de gaze realizate prin programul Anghel Saligny. Acestora li se alătură și comuna Mărăcineni unde robinetul la gaze a fost deja pornit în urma unei investiții cu fonduri europene.
Responsabil de coordonarea programului Anghel Saligny, Alexandru Stoica, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării, a explicat la Connect News faptul că cea mai grea parte pentru obținerea finanțării pentru amenajarea rețelei de gaze este pregătirea avizelor și autorizațiilor . Concret, spune Alex Stoica, pregătirea dosarului ar dura circa un an de zile.
Adaugă comentarii