Actualitate

(VIDEO) Revelionul din Crâng, criticat de opoziție. Care a fost bugetul pentru organizare

Trecerea în noul an, marcată printr-un amplu spectacol organizat de Primăria Buzău în Parcul Crâng, produce ecouri. Primele reacții pe scena politică vin să critice alocarea pe care a decis-o municipalitatea buzoiană organizarea evenimentului de Anul Nou.

Declarații pe subiect au făcut liderii USR Buzău, într-o conferință de presă organizată luni, la sediul organizației.

Critici pentru aceeași alocare destinată organizării Revelionului din Crâng sunt aduse și de USR. În conferința de ieri a liderilor organizației județene, subiectul a ocupat un loc important, discuția fiind extinsă și la alte spectacole organizate de Primăria Buzău.

Useriștii consideră că, prin astfel de alocări, sunt defavorizate alte capitole bugetare, dând exemplul învățământului.

„Vorbim despre 16 milioane de lei, sume alocate instituțiilor de spectacol, pentru acele spectacole de tip bâlci, Toamna Buzoiană, Drăgaica și, mai nou, târgul de Crăciun Vorbim despre sume imense, buzoienii trebuie să știe că ce li se oferă este tot din banii lor. În timpul acesta, vedem suma mizeră alocată îvățământului primar care a primit un milion de lei, iar creșele 1,6 milioane de lei”, a arătat Florin Drăgulin, președintele Organizației Municipale USR Buzău.

Tunurile sunt puse de useriști și pe șantierele deschise în oraș, cu termene care au fost depășite. Exemplul pe care ei au insistat a fost cel al Colegiului Național Mihai Eminescu Buzău, unde finalizarea lucrărilor întârzie.