Actualitate

(VIDEO) Ședință cu scântei la Consiliul Local. Polițiștii amenințați să rămână fără locuri de muncă și-au susținut cauza

         Proiectul de hotărâre privind reorganizarea Poliției locale a municipiului Buzău a stârnit, așa cum era de așteptat, ample discuții în ședința Consiliului Local Municipal de astăzi. În sala de ședință au ajuns reprezentanții polițiștilor locali, cei care se tem că după reorganizare, își vor pierde locurile de muncă. Liderii agenților au cerut consilierilor locali să nu aprobe proiectul respectiv, pentru că altfel ei îl vor contesta în instanță, așa cum s-a întâmplat și în urmă cu circa 5 ani, când a fost blocată organigrama Primăriei Buzău. Ceea ce ar însemna un nou blocaj la nivelul instituției, noi procese și alt timp pierdut.

Pe de altă parte, Vali Ene a scos în evidență faptul că după procesele deschise ca urmare a contestării organigramei Primăriei Buzău, care prevedea de altfel disponibilizarea câtorva sute de polițiști locali, aceștia din urmă au de primit de la primărie aproape 8 miliarde de lei, daune. Un alt aspect sesizat de polițiștii locali a fost acela că în ultimele procese, Primăria Buzău a fost reprezentată în instanță de propriul jurist, deși s-au plătit bani grei din bugetul municipiului pentru angajarea unei case de avocatură.

De partea cealaltă, primarul Constantin Toma spune că este conștient că polițiștii locali ar putea contesta decizia Consiliul Local, dar că nu există altă variantă, întrucât legea privind stabilirea numărului de polițiști locali trebuie respectată întocmai. Lege conform căreia 190 de polițiști ar fi în plus, în prezent.

9Edilul șef s-a referit și la valoarea substanțială a pagubelor ce vor trebui plătite din bani publici polițiștilor locali.

În cele din urmă, proiectul privind reorganziarea Poliției Locale Buzău în sensul înființării acesteiaca instituție publică de interes local, cu personalitate juridică, a fost adoptat cu 15 voturi venite din partea consilierilor PSD și 7 voturi împotrivă, de la Opoziție.

Autorul știrilor

Ioana Carpen

1 Comentariu

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • ALOOO DOMN ARHITECT VAD CA CU GARDIENI PUBLICI AVETI CEVA DE INPARTIT DAR SI CU COMPANIA DE APA ATI ZIS CA O SA MICSORATI PRETUL DAR DE UNDE O SA L CREASCA NU CAM SUNTETI MINCINOS CA TOTI PSD ISTI NU NUMAI ………….. UNUL SI UNUL ARE PSD UL