Actualitate

(Video) Tânăr cu jumătate din corp ars, victima incendiului din Dorobanți, fără loc în spital. Focul ar fi pornit de la o butelie GPL

Nici după două mari tragedii, Crevedia și Colectiv, România nu și-a învățat lecția. Din păcate, cu fiecare victimă cu arsuri grave se repune pe tapet aceeași mare problemă: lipsa locurilor din spitale pentru marii arși. O simte astăzi și un tânăr din Buzău, victima incendiului din Dorobanți, care are arsuri pe 65% din suprafața corpului. Deși în astfel de cazuri, pacienții sunt transferați de urgență la unitățile medicale specializate din Capitală, astăzi tânărul a fost tratat și internat la Spitalul Județean din Buzău. Aici se face totul pentru că tânărul să supraviețuiască.

”Au fost chemați medicii de acasă și a fost operat de urgență”, spun reprezentanții Spitalului Județean din Buzău.

Împreună cu bărbatul de 34 de ani, la unitatea medicală, din același incendiu, au mai fost aduse  alte două persoane, de asemenea cu arsuri. Este vorba despre o femeie de 50 de ani cu arsuri pe 40% din corp, și un bărbat de 56 de ani , cu arsuri pe 15% din corp.

Alte două persoane, un minor de 7 ani și o femeie de 54 de ani au fost intoxicați cu monoxid de carbon și sunt afara oricărui pericol.

Pompierii care anchetează ce s-a întâmplat încă nu au comunicat o cauză oficială a incendiului, însă, potrivit unor surse din cadrul ISU au explicat pentru sansanews.ro că incendiul ar fi pornit de la ”niște scăpări de gaze de la butelia GPL”. De asemenea, se pare că bărbatul care este în cea mai gravă stare ar fi fost lângă această butelie.

Acum pompierii încearcă să afle ce se întâmpla exact în momentul în care a izbucnit incendiul. La fața locului a ajuns și o echipă de criminaliști, care încearcă, alături de pompieri, să afle cauza incendiului. Din locuința cuprinsă de flăcări au fost scoase 3 butelii de aragaz și una de GPL auto.

Detalii despre incendiu găsiți în acest articol.