Actualitate

(VIDEO) Un bătrân singur se agață de viață în ciuda condițiilor inumane în care trăiește

Războiul supraviețuirii dus la limita puterilor. Este povestea dramatică de viață pe care o duce un bătrân din Vernești. La 68 de ani, bărbatul se agață de viață deși trăiește în condiții inumane. O casă din pământ care stă să se dărâme îi este căminul în care se adăpostește în fiecare zi. Săndel Oprea a muncit toată viața, însă acum, la bătrânețe, are nevoie de ajutor.

Povestea lui Săndel Oprea a fost spusă pe Facebook de Oana Mihai, o tânără care după ce a văzut în ce condiții trăiește vrea să-l ajute să aibă o bătrânețe mai ușoară.

”Războiul supraviețuirii pentru domnul Oprea Săndel de la Vernești, in anul 2022. Realitatea in care l- am găsit pe acest om este mult prea dura , mult prea inumana pentru aceste vremuri” a scris tânăra pe pagina de Facebook.

În tinerețe, buzoianul din Vernești a fost cioban , iar după ani de muncă nu are nimic. Trăiește din banii primiți din cartoane și sticle pe care le colectează și le vinde. Mult prea puțini pentru a se putea descurca să aibă măcar ce mânca în fiecare zi.

”A muncit toată viața ca cioban, însă picioarele îl dor, nu are condiții să își poarte de grija -neavând apă curenta și nici curent și nicio locuință decentă. Da, poate că nu a contribuit la stat cu nimic, că a fost cioban, dar asta nu înseamnă să lăsam un om sa trăiască așa”, mai spune Oana Mihai.

Tânăra vrea să-l ajute și a deschis o campanie de strângere de fonduri, iar banii care se strâng să-i cumpere și să-i amenajeze un container în care să locuiască.

Contul în care pot fi făcute donațiile și datele de contact ale Oanei Mihai pot fi găsite în postarea de pe contul de Facebook.