Mănăstirea Poiana Mărului, situată la Bisoca, este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din județul Buzău. Numeroși turiști și enoriași care vor să se roage în acest vechi lăcaș de cult ajung la mănăstirea din Bisoca. Însă, numărul ar putea crește.
Pentru prima dată de la înființarea mănăstirii, în secolul al XVIII-lea, pe drumul care duce la lăcașul de cult este turnat asfalt.
Lucrările pentru modernizarea DJ 204 C, care face legătura dintre Vintilă Vodă și Bisoca, sunt în plină desfășurare. Turnarea asfaltului a început chiar din poarta mănăstirii.
“Se toarnă asfalt la Bisoca, pe porțiunea de drum graniță cu județul Vrancea până la Mănăstirea Poiana Mărului. Chiar mi-a transmis părintele de acolo că este bucuros că, în sfârșit, este asfalt în fața mănăstirii. Reușim astfel să rezolvăm problema și din punct de vedere turistic, chiar turism ecumenic, pentru că sunt oameni care vin să vadă frumusețile locului, dar sunt și mulți care intră în mănăstire să se roage, să afle anumite lucruri de la preoți. Se toarnă stratul doi, astfel că până la sfârșitul anului lucrarea se va încheia”, a anunțat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău.
Odată modernizată infrastructura rutieră, numărul turiștilor va crește cu siguranță. Drumul proaspăt asfaltat va putea fi străbătut mult mai ușor de persoanele care vor să se roage la Poiana Mărului.
Situată în nordul județului Buzău, la granița cu județul Vrancea, pe teritoriul comunei Bisoca, Mănăstirea Poiana Mărului a fost întemeiată în anul 1730, de către Cuviosul Stareț Vasile, canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în 2003.
Adaugă comentarii