Deschis în urmă cu nici jumătate de an, Compartimentul de Neurochirurgie al Spitalului Județean Buzău se dovedește a fi unul mai mult decât necesar. În doar câteva luni, aproape 100 de pacienți au fost salvați de echipa de specialiști de la Spitalul Județean. Printre aceștia, victime ale unor accidente rutiere grave, în cazul cărora intervenția neurochirurgicală la scurt timp după accident a făcut diferența între viață și moarte.

Conducerea Spitalului Județean a făcut demersuri ani întregi pentru a deschide o secție de Neurochirurgie, în contextul în care o astfel de secție este destinată tratării pacienților cu politraumă, din accidente rutiere, iar numărul acestor pacienți este, din păcate, în creștere, în Buzău. În cele din urmă, au fost găsiți medicii specialiști dispuși să profeseze în municipiu, astfel că, din toamna anului trecut, compartimentul este funcțional. De atunci, cei 3 medici specialiști au intervenit și au operat aproape 100 de pacienți.
“98 de cazuri au fost gestionate din octombrie 2024 de echipa de neurochirurgie din spital. Din acestea, 87 au fost patologii de coloană lombară, iar celelalte 11 hemoragii cerebrale, adică pacienți în stare gravă după ce au fost implicați în accidente rutiere”, a menționat managerul Sp. Jud. Buzău, Sorin Pătrașcu, la Focus Tv.
Cum adresabilitatea este în creștere, s-a luat decizia suplimentării numărului de paturi în acest compartiment, astfel încât tot mai mulți pacienți care au nevoie de o intervenție neurochirurgicală să fie ajutați.
“Noi ne-am întâlnit cu acești medici pentru a le propune să mărim numărul, structura de paturi de la niveluri compartimentului, de la cele cinci existente, la nouă paturi, în așa fel încât adresabilitatea crescută a pacienților și încrederea de care se bucură această echipă să corespundă cumva și la nivel de organizare logistică. Sunt 3 medici dar aceștia fac cât mai mulți medici, este o bucurie să îi putem avea în cadrul echipei medicale, mai ales că pacienții nu mai cheltuie bani în clinicile private și se pot trata la Buzău, ajungând acasă mult mai repede. Având în vedere adresabilitatea, poate chiar din alte județe, în viitor, suntem cu porțile deschise în primirea și altor medici în echipă.”
În plus, pentru a eficientiza activitatea la Neurochirurgie, va fi desemnată o asistentă special pentru acest compartiment.
„La solicitarea medicilor, facem demersuri să putem punela dispoziția acestei echipe un asistent de sală, care să poată interveni și să-i ajute în timpul operațiilor. Au fost asistente care au făcut cursuri speciale, una va fi cu destinație strict pentru această echipă”, a adăugat managerul Spitalului Județean, Sorin Pătrașcu.
Adaugă comentarii