Actualitate

Vin microbuze școlare noi în județ! În ce localități ajung mașinile pentru elevii navetiști

Microbuze școlare repartizate în județul Buzău și în restul țării, cu câteva zile înainte de începerea unui nou an școlar. Nu mai puțin de 110 astfel de vehicule destinate transportului elevilor de acasă la școală și invers au fost repartizate astăzi mai multor localități din țară. Cele 110 microbuze școlare repartizate în toată țara au fost achiziționate  de Ministerul Dezvoltării. Valoarea totală a contractului de finanțare este de aproape 27 milioane lei.

Microbuzele, cu o capacitate de  16+1 locuri, ajung în zone în care unitățile de învățământ sunt situate la distanțe mari față de locuințele elevilor, anunță ministrul liberal al Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Ioan Veștea.

”Accesul la educaţie include și asigurarea unui transport sigur pentru toți elevii, indiferent de zonele din care aceștia provin. Microbuzele pe care le-am livrat astăzi autorităților locale vin în special în sprijinul elevilor din zonele în care mijloacele de transport în comun sunt deficitare și, prin această măsură, vrem să contribuim inclusiv la prevenirea fenomenului de abandon școlar și la asigurarea egalității de șanse.”

În județul Buzău, un microbuz nou primește orașul Pătârlagele. Alte două vehicule au fost repartizate localităților Gălbinași și Săgeata.

Alocarea noilor vehicule vine la momentul oportun. În județul Buzău, din acest an școlar, 18 unități de învățământ, grădinițe și școli, au fost desființate, ceea ce înseamnă că preșcolarii și elevii vor fi nevoiți să facă naveta cu microbuzul școlar pentru a ajunge la cursuri.