Actualitate SĂNĂTATE

Vizitele în Spitalul Județean, interzise! Există o singură excepție

foto: Ciprian STERIAN

Valul de cazuri noi de coronavirus din ultimele săptămâni determină autoritățile buzoiene să ia măsuri pentru a evita o situație greu de gestionat.

La Spitalul Județean Buzău, unde zilele trecute a fost confirmat un focar de COVID-19, după luni bune în care astfel de situații au fost evitate, conducerea unității a decis să interzică, din nou, vizitele aparținătorilor. De săptămâna aceasta, rudele pacienților internați pe secțiile Spitalului Județean nu mai au acces în spital pentru a ajunge în saloanele în care sunt internați cei dragi. Este o măsură preventivă, în ideea de a evita, pe cât posibil, infectarea cu coronavirus.

Există o singură excepție: bolnavii COVID-19 în stare foarte gravă pot fi vizitați de familie, dar doar cu o condiție: medicul care îi îngrijește să își dea acordul.

“Având în vedere faptul că au fost depistate cazuri de COVID-19 la pacienți, conducerea spitalului a luat toate măsurile ce se impun în astfel de cazuri. A fost realizată dezinfecția terminală iar personalul a fost testat. În plus, de la începutul acestei săptămâni, vizitele în secțiile Spitalului Județean au fost interzise. Sunt posibile doar vizitele pentru pacienții COVID în stare foarte gravă, cu acordul medicului curant și al conducerii spitalului”, spune Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău.