Actualitate POLITICĂ

Vlad Pufu, senator PNL, coordonator al grupului pentru noua lege a audiovizualului: ”Nu-mi propun să aruncăm în aer domeniul!”

Grupul de lucru care urmează să rescrie noua lege a audiovizualului se pregătește să-și înceapă activitatea, după debutul noii sesiuni parlamentare.

Coordonator al acestui grup, senatorul PNL de Buzău Vlad Mircea Pufu a declarat, la Focus TV, că este nevoie de o modificare a legii audiovizualului, adoptată în vară de Parlament, pentru că, încă de la adoptar , Consiliul Legislativ a semnalat anumite probleme de fond. De fapt, Legislativul a votat acest act normativ pentru că exista riscul unei proceduri de infrigement aplicabilă României dacă s-ar mai fi amânat adoptarea legii. Însă, ținând cont de recomandările Consiliului Legislativ, legea intră într-un proces de modificare și adaptare la realitățile audiovizualului românesc.

”Acest domeniu fiind foarte dinamic, iar dezvoltarea industriei, atât de accelerată, legea, care este una dintre primele legi organice de după 1990, fusese amendată de 25 de ori…Foarte multe articole ajunseseră în contradicție unele cu altele, înțeleg că se pierdeau și procese în instanță din această cauză” a declarat senatorul PNL.

Pornind de la această realitate, grupul de lucru care se ocupă de modificarea legii și care are reprezentanți de la toate partidele parlamentare, va elabora propuneri de modificare:

”Eu nu-mi propun să revoluționăm audiovizualul românesc, să aruncăm în aer acest domeniu pe ideea de a schimba tot ce a fost până acum. În niciun caz nu se va întâmpla asta! Vom ajusta ce e de ajustat, vom pune cap la cap articolele care se contrazic…să facem o lege scrisă alb, nu gri sau neagră, așa cum sunt multe articole de lege în care se încurcă românii. Vreau să gestionăm foarte corect relația cu industria, să nu greșim, să facem o lege care să fie armonizată cu directivele europene și  care modernizează domeniul audiovizualului.” a mai declarat senatorul Vlad Mircea Pufu.