Actualitate

Ziua Armatei, sub semnul pandemiei de COVID. Imagini de la evenimentul din Cimitirul Eroilor

E Ziua Armatei, iar din cauza pandemiei, ceremoniile sunt organizate în format restrâns, cu respectarea normelor de protecție împotriva Covid 19.     

Ziua marchează momentul simbolic în istoria poporului român al eliberării de către Armata Regală Română a ultimelor localităţi din Transilvania aflate sub ocupaţie străină, la data de 25 octombrie 1944. Unităţile Armatei Române au continuat să ducă acţiuni militare pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind prin jertfe şi sacrificii la victoria obţinută la 9 mai 1945, care a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

Deși e pandemie, și anul acesta, Ziua Armatei va fi marcată, în țară. Ceremoniile din acest an se desfășoară însă în  format restrâns, fără public, cu respectarea strictă a normelor de protecție împotriva COVID-19, iar accesul la activități se va face conform hotărârilor Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

La Buzău,  începând cu ora 10.00, este organizat un ceremonial militar şi religios la Cimitirul Eroilor, din municipiu. La activitate sunt prezente oficialităţi locale civile şi militare, cadre militare din garnizoană active, în rezervă şi retragere, veterani de război.