Alertă Coronavirus Buzău

10 CAZURI DE COVID-19, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE. Dr.Scîntei: ”Lumea a înțeles ce înseamnă masca, dar să nu-i uităm pe cei care nu ne spun că sunt bolnavi”

Doar 10 cazuri noi de COVID-19, înregistrate la Buzău în ultimele 24 de ore.

Buzoienii care au primit vestea că sunt infectați cu coronavirus au vârste cuprinse între 29 și 86 de ani.  Unii dintre ei au fost testați în laboratoare private unde au mers după ce au început să aibă semne de boală, restul au ajuns la spital unde au fost diagnosticați, fie cu teste rapide, fie cu teste PCR.

”Stăm foarte bine, numărul îmbolnăvirilor a scăzut. Asta înseamnă că lumea a înțeles ce înseamnă mască, ce înseamnă un comportament igienic și distanțarea socială, că a început să se vaccineze și efectele deja se văd. Alții au trecut prin infecția naturală și au un fond de imunitate care îi apără, dar  să nu-i excludem nici pe cei care evită să ne spună că sunt bolnavi”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scîntei de la DSP Buzău.

Cu cele 10 cazuri noi de COVID-19, Buzaul ajunge la un total de 8787 de bolnavi de la debutul pandemiei. Din totalul acestor bolnavi, 239 nu au putut fi salvați.