Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

Focar COVID-19 într-un spital din Buzău. Restricții pentru vizitatori și cadre medicale

Revin cazurile de infecție cu noul coronavirus și în unitățile medicale. Direcția de Sănătate Publică Buzău a confirmat deja primul focar de COVID-19 într-unul dintre cele mai mari spitale din județ. Ca urmare a numărului mare de îmbolnăviri, au fost impuse aceleași restricții ca în perioada pandemiei, inclusiv pentru aparținătorii pacienților internați.

12 persoane internate la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca au fost diagnosticate cu COVID-19. Epidemiologii au izolat pacienții și au declarat focar.

”Avem un focar, înregistrat și la DSP. În total, în prezent, avem 12 pacienți confirmați cu infecția cu SARS-CoV-2”, a spus Valentin Barbulis, medic epidemiolog.

Cei 12 pacienți au luat virusul unul de la altul. Potrivit medicului epidemiolog, niciunul dintre bolnavi nu prezenta simptomatologie specifică infecției cu noul coronavirus la internare, însă la scurt timp a fost confirmat primul caz. Ulterior numărul pacienților a crescut. Pentru a limita transmiterea virusului, în spital au fost impuse măsurile de izolare ca în perioada pandemiei.

În prezent, starea pacienților este una bună.

”Vorbim de pacienți internați recent. Sunt pacienți acuți cu patologie psihiatrică. Starea lor este bună. Sunt stabili. Pacienții prezintă forme ușoare. Au prezentat febră, maxim 39 de grade Celsius, astenii. Nouă dintre ei au vârste cuprinse între 18 și 64 de ani, iar vârste mai înaintate. Primul pacient confirmat nu se știe cum s-a îmbolnăvit , însă restul confirmărilor au legătură între ele, pacienții circulând și interacționând în spital”, a mai spus Valentin Barbulis.

De asemenea, conducerea Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca a dat o notă internă prin care obligă toate cadrele medicale să poarte mască, iar aparținătorii sunt supuși unui triaj epidemiologic riguros, și numărul vizitatorilor este limitat.

Valentin Barbulis, epmidemiolog

Direcția Județeană de Statistică Buzău a confirmat faptul că Buzăul este pe un trend ascendent privind numărul cazurilor Covid-19. Detalii aici.  

Autorul știrilor

Marilena Dinu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • …ce nu ne spune barbulisul e câți sunt injectați !….oricum e ordin în toată lumea că cică iar carantină…ca să se injecteze bizonul….au scăzut acțiunile big pharma la bursă ….nu mai e bănet!….