Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

112 CAZURI NOI! Buzăul, aproape de 5 îmbolnăviri la mia de locuitori

Numărul îmbolnăvirilor raportate la un interval de 24 de ore este din nou în creștere. Pe 15 noiembrie, Direcția de Sănătate Publică a înregistrat 112 cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, iar noile cifre au dus județul la un total de 5306 îmbolnăviri de la debutul pandemiei. Printre persoanele nou diagnosticate se regăsesc atât bebeluși cât și bătrâni cu vârste de peste 90 de ani.

”Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 112 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (28 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 12 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe)”, se arată în comunicatul emis de Prefectura Buzău

Creșterile din ultimele zile arată că Buzăul este pe o pantă ascendentă față de luna octombrie. De exemplu, în primele 15 zile ale lunii noeimbrie județul a înregistrat 1375 de noi îmbolnăviri în condițiile în care pe tot parcursul lunii octombrie înregistrase 1100 de cazuri noi.

Foarte multe dintre noii pacienți sunt din municipiul Buzău ceea ce face ca municipiul să ajungă la o rată de infectare de până la aproape 5 îmbolnăviri la mia de locuitori, fiind deja în scenariul roșu.