Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

COPII ȘI BĂTRÂNI, CONFIRMAȚI CU COVID-19! Încă trei buzoieni și-au pierdut viața după infecția cu SARS-CoV-2

Buzăul a depășit pragul de 5000 de îmbolnăviri de la debutul pandemiei, iar confirmările zilnice se mențin la cifre ridicate. Sâmbătă, 14 noiembrie, Direcția de Sănătate Publică a raportat 103 cazuri noi. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 11 și 86 de ani.

”Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 103 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (41 pacienți au fost diagnosticați în laboratoare private de analize și 4 pacienți au fost diagnosticați în unități sanitare din alte județe)”, a informat Prefectura Buzău.

Tot astăzi, DSP a raportat și trei decese ceea ce a făcut ca numărul total al deceselor de la debutul pandemiei să urce la 140.

Au fost înregistrate trei decese în rândul pacienților confirmați COVID-19:

  • DECES NR. 138: pacient în vârstă de 69 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, obezitate grad II, handicap cognitiv.
  • DECES NR. 139: pacient în vârstă de 73 de ani este confirmat cu SARS CoV-2 la Spitalul Fundeni din București, anterior unor investigații medicale. Este transferat ulterior la Spitalul Râmnicu Sărat pentru tratament specific. Starea pacientului se agraveaza progresiv pe fondul comorbidităților asociate și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, anemie, proteza sold drept, plagă deschisa sold drept, infectie tract urinar cu pseudomonas aeruginosa.
  • DECES NR. 140: pacient în vârstă de 74 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzau cu simptomatologie respiratorie. Este confirmat cu SARS CoV-2 și transferat la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, fibrilație atrială, cardiopatie ischemica cu disfunctie moderata de ventricul stâng, insuficienta renala cronica, accident vascular cerebral sechelar.

Buzăul a ajuns la 5194 de cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2 dintre care 3735 de persoane s-au vindecat.