Actualitate

15 oameni, rămași pe drumuri după incendiul de la Siriu! Comunitatea a sărit în ajutor. Ce se întâmplă în orele următoare

Mai bine de 17 ore s-au luptat pompierii din Buzău să stingă incendiul de amploare ce a cuprins ieri 5 proprietăți din satul Muscelușa, comuna Siriu. A fost o intervenție dificilă, la care au fost mobilizați zeci de pompieri. Flăcările au mistuit cinci proprietăți și abia dimineață, după o noapte albă, incendiul a fost declarat lichidat.

În urma incendiului, 15 oameni au rămas pe drumuri.  Cu toții sunt rude – părinți, copii și nepoți, care acum au pierdut totul. Primarul din Siriu, Dragoș Constantin Voicu, spune că niciodată nu a mai fost o așa nenorocire în comună. Comunitatea s-a mobilizat exemplar și a sărit în ajutorul familiilor greu încercate. Și, cu toate că sinistrații au mers azi-noapte la rude, autoritățile din comună au solicitat deja locuințe modulare în care să stea familiile afectate.

”A fost o noapte după un dezastru destul de mare. N-a mai fost un dezastru atât de mare nici în zonă, darămite în comuna noastră. Important este că oamenii se mobilizează. Acum se lucrează deja la eliberarea terenului și o să înceapă reconstrucția. Oamenii oricum mai au rude în apropiere, n-au dorit să meargă la o cazare. Le puneam le dispoziție cazare la pensiunile din zona. În urma incendiului au fost afectate 6 familii, sunt rude între ele. Este vorba despre 15 persoane și un copil, sunt cam de toate vârstele. Am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență să solicitam niște module. Le-am solicitat verbal și s-a rezolvat cu acestea, vor veni. Solicităm sprijinul cetățenilor și tuturor autorităților locale să ajute la reconstrucția locuințelor”, a declarat, pentru Șansa News, primarul din Siriu, Dragoș Constantin Voicu.

De altfel, încă de aseară, prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, a anunțat că dacă va fi nevoie va pune la dispoziția familiilor afectate containerele pe care le are Prefectura disponibile. Este vorba despre un număr de 4 module, la care s-ar mai putea adăuga unul.

Pe de altă parte, primăria Siriu ia în calcul și varianta acordării unui ajutor financiar de urgență familiilor afectate de incendiu. O decizie va fi luată de Consiliul Local, în funcție de bugetul disponibil.

Potrivit pompierilor buzoieni, nenorocirea s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric, produs într-una dintre locuințe.