Actualitate

18 școli și grădinițe, desființate! De unde sunt elevii care vor deveni navetiști

Sute de elevi din mediul rural vor fi nevoiți să facă naveta pentru a ajunge la școală, deși până acum aveau școala sau grădinița în localitatea de domiciliu. Vestea a venit cu doar o săptămână înaintea începerii anului școlar când Inspectoratul Școlar Județean Buzău a făcut public faptul că nu mai puțin de 9 grădinițe și 9 școli vor fi închise începând cu noul an școlar. În general, măsura a fost luată pentru unități de învățământ care nu aveau un număr mare de copii, situate în zone rurale. Potrivit unei informări primite de la Inspectoratul Școlar Județean este vorba despre școli și grădinițe din mai multe sate din Bisoca, Beceni, Merei, Săgeata, Scutelnici, Topliceni, Viperești, Vintilă Vodă precum și o grădiniță din Râmnicu Sărat.

”De exemplu, unii stau foarte aproape de școală și le convenea ca școala să fie lângă casă, dar pentru cei care stau mai la depărtare până la urmă e un beneficiu.  Toți părinții ar trebui să înțeleagă că toate aceste măsuri vin în contextul depopulării, scăderii natalității, și atunci școala cu cinci elevi într-o clasă nu-și mai are rostul”, a spus Dan Popescu, inspector școlar adjunct în cadrul IȘJ Buzău.

Iată lista completă a unităților desființate:

Copiii care învățau la aceste unități vor fi nevoiți, din 11 septembrie, să facă naveta cu microbuzul școlar, de acasă la școala centru și înapoi.

În Buzău, numărul populației școlare este cu aproape 900 de elevi mai scăzut comparativ cu anul școlar trecut.