Actualitate

200 de locuri de parcare noi, în prima parcare supraetajată din Buzău. Unde se va construi

A fost făcut primul pas pentru realizarea primei parcări supraetajată din municipiul Buzău! S-a întâmplat la ultima ședință extraordinară a Consiliului Local, din data de 22 decembrie, când aleșii locali au votat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico economici pentru proiectul care urmărește ”Creșterea mobilităţii urbane prin realizarea unui HUB de Transport şi Autobază”, proiect care prevede inclusiv amenajarea a 200 de locuri de parcare. Potrivit documentului, obiectivul urmează să fie realizat în zona de SUD-Est a orașului, la ieșirea spre judeţul Brăila,  pe terenul primit de Primăria Buzău prin transfer gratuit de la Jandarmerie care se află la mai puțin de 1500 de metri de viitoarea autostradă Ploiești-Buzău-Focșani.

Proiectul este unul amplu și va fi realizat cu fonduri europene în valoare de 210 531 770 de lei, adică peste 42 milioane de euro. Practic, vorbim de mai multe construcții și un spațiu de aproape 10 hectare ce urmează să fie complet transformat. Iată ce va conține:

A. Autobază modernă de transport cu infrastructură tehnică aferentă pentru aproximativ 200 de autobuze ale operatorului de transport public;

B. Module de parcare și zone de transfer -” zonă parkand ride”

C. Sistem automatizat de tranzit pentru autoturisme şi biciclete

D. Sisteme de informare călători cu mesaje variabile

E. Spații special amenajate pentru călători

F. Integrare cu portalul de informare și programare rute de cälătorie pentru pasageri

G. Stații de încărcare/reîncărcare combustibili alternativi pentru transportul în comun

H. Sisteme de e-ticketing, management de flotă

I. Sistem de iluminat al parcării

J. Sistem de supraveghere video

K. Piste de biciclete

L. Amenajarea de spații verzi

”Municipiul Buzău urmărește dezvoltarea mobilităţii urbane prin schimbarea accentului de la o mobilitate bazată pe utilizarea autoturismelor, la o mobilitate bazată pe mersul pe jos, utilizarea bicicletei ca mijloc de deplasare, utilizarea transportului public de înaltă calitate și eficiență, reducerea utilizări autoturismelor în paralel cu utilizarea unor categori de autoturisme nepoluante”, scrie în proiectul votat de consilierii locali.

Park&Ride” cu 200 de locuri

Parcarea supraetajată va avea un regim de înălțime P+2E-ETh ce va cuprinde minim 200 locuri de parcare și funcţiunile conexe.

”Construcția va fi conformată astfel: structura va fi realizată din stâlpi, grinzi şi planşee din beton armat. Acoperirea se va realiza în sistem tip terasă circulabili pe care se vor amenaja, de asemenea, locuri de parcare”, se arată în proiect.


De asemenea, vor fi amenajate și piste pentru bicicliști spre Str. Marghiloman, dar și spre zona industrială.

Proiectul are termen 24 de luni, potrivit documentului votat de aleșii locali în data de 22 decembrie.

Autorul știrilor

Marilena Dinu

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Invităm toți lucrătorii din administrație să fie pionierii acestor ” mobilități ( glume!!) urbane”.
    Miștoul se va trata serios la vot .
    Cu societate bolnavă din toate punctele de vedere și îmbătrânită ( peste 70 de ani) nu se va îndeplini niciun plan cincinal al pachidermului din primăria Buzău.
    Toți au ajuns să facă glume proaste la adresa bunicilor noștri .
    Acest ‘telectual nu înțelege că tineretul ,bun de muncă evadează din acest județ șomer și fără perspective.

  • Vise, Don Primarele. Se poate întâmpla dacă mai te votează buzoieni încă 2 mandate. Mai bine ai desființa toate parcările de reședință( că pe Unirii) , să vezi cate mandate o sa mai ai.