Actualitate

Cu ce propuneri au venit buzoienii în fața primarului Toma pe tema parcărilor de pe Unirii

Au fost discuții aprinse ieri în Palatul Comunal, în timp ce zeci de oameni și-au strigat nemulțumirile în fața instituției. O delegație a protestatarilor, a căror nemulțumire vizează interzicerea parcării mașinilor pe Bulevardul Unirii, a fost primită în biroul primarului. Timp de aproximativ 40 de minute, oamenii și-au prezentat punctul de vedere, dar au venit și cu sugestii, neacceptate însă de primar.

Buzoienii au adus rând pe rând argumente, fiecare încercând să găsească o soluție pentru ca în continuare să existe posibilitatea ca mașinile să fie parcate pe Bulevardul Unirii. Prima idee lansată a vizat desființarea spațiilor verzi și amenajarea unor locuri de parcare lângă bordură. Ideea a fost vehement respinsă de edil, care a motivat că în mandatul său se va pune accentul pe existența și întreținerea spațiilor verzi, chiar dacă Buzăul este în standardele europene la capitolul suprafață verde pe cap de locuitor.

O altă idee lansată de buzoieni a vizat strict proiectul aprobat și finanțat de Uniunea Europeană. Oamenii spun că UE nu interzice parcările sau folosirea autovehiculelor, ci propune folosirea bicicletelor. De unde au venit întrebările: „Cum a fost urcat pe SEAP un proiect care nu are legătură cu realitatea, existând în proiectul inițial parcări pe Bulevardul Unirii” și „Cum s-a trecut de la proiectul aprobat cu 8 benzi la proiectul pe care îl vedem cu toții care are 6 benzi”?

În fine, o altă idee desprinsă în urma întâlnirii și prezentată primarului de buzoieni a fost că parcarea prevăzută în alte țări, așa-numita „parcare de 15 minute”, ar fi posibilă și la Buzău, astfel încât magazinele să nu-și piardă cumpărătorii. Concomitent cu aceasta, a fost lansată și ideea prin care se admite parcarea pe timpul nopții pe bulevard.

Însă toate aceste idei au fost clar respinse de Constantin Toma. Potrivit acestuia, s-a dovedit, în ultimele săptămâni, că buzoienii au devenit inventivi în găsirea unui loc de parcare, iar în realitate regula prin care parcarea mașinilor e interzisă pe Bulevardul Unirii ar afecta, de fapt, un număr mic de oameni, raportat la beneficiile aduse traficului prin noile măsuri.

Pe de altă parte, edilul a arătat că pentru parcarea amenajată în apropierea Drăgăicii nu a existat decât o singură solicitare, venită din partea unui constănțean care locuiește în Buzău, situație din care primarul Toma a dedus că buzoienii se descurcă cu locurile de parcare existente.

Autorul știrilor

Ioana Carpen

3 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Mie nu mi s-a părut că “toate ideile au fost respinse clar”, cel puțin în fața noastră. La momentul la care s-a făcut propunerea cu oprirea de 15 minute pe bulevard în anumite perioade a rămas pe gânduri și nu a dat un răspuns(se vede în filmare dacă ați înregistrat tot). Dacă asta a declarat după plecarea noastră din birou nu este corect din partea primarului.

  • Don Primarele propunerile vin din realitatea de zi cu zi. In întâmpinarea lor nu am văzut că primăria să vina cu alte propuneri. Ei sunt cei care v au ales și plătesc taxe și impozite ,și ce faceți pt ei? Habarniști pe care sunt angajați ,nu trăiesc în zona cotidianului zilnic.Poate ar fi timpul sa și justifice salariile cu propuneri de a ajuta locuitori de pe Unirii.Pe noi angajați nu ii învățați să lucreze pt cei care îi plătesc. Rusine