Actualitate

2022, anul provocărilor pentru angajații de la Permise și Înmatriculări. Cu ce problemă se confruntă în continuare

Zeci de mii de solicitări de rezolvat, mult prea puțini angajați care au fost nevoiți să meargă la serviciu și în weekend, pentru a putea reduce timpii de așteptare și a răspunde cât mai repede solicitărilor buzoienilor. Este situația care a persistat pe tot parcursul anului trecut la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Buzău. Deficitul de personal a fost principala problemă cu care s-a confruntat în 2022 acest serviciu. Cu o schema mult redusă de angajați, lucrătorii Serviciului Permise și Înmatriculări au fost nevoiți să facă față unei avalanșe de cereri din partea buzoienilor.

“În decursul anului trecut, la Compartimentul Înmatriculări și Evidența Vehiculelor Rutiere s-au realizat peste 22.000 de înmatriculări/transcrieri, aproape 5 500 de radieri, au fost emise 23.515 certificate de înmatriculare și aproape 1500 duplicate certificate de înmatriculare, precum și 5879 de autorizații pentru circulația provizorie.

Numărul operațiunilor indică o scădere față de anul 2021, cauza principală fiind faptul că toate documentele emise de autoritățile publice și-au prelungit valabilitatea cu 90 de zile pe toată durata stării de alertă, precum și cu 90 de zile după expirarea acestei date, respectiv până la data de 6 iunie 2022”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Buzău.

Acestor activități li s-au alăturat și cele de examinare a viitorilor șoferi. Pentru a răspunde tuturor solicitărilor într-un timp rezonabil, pe final de an reprezentanții Serviciului Permise și Înmatriculări au mers la serviciu și în timpul lor liber, în weekend.

Problema deficitului de personal încă persistă așa că și în anul 2023, “la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Buzău rămâne provocarea completării resursei umane, astfel încât termenele la care se realizează operațiunile să ajungă la intervale rezonabile.”

Pe lângă toate greutățile întâmpinate, 2022 le-a adus și o rază de speranță polițiștilor de la Permise și Înmatriculări. A fost anul în care s-au mutat în casă nouă, după o perioadă bună în care și-au desfășurat activitatea într-un spațiu total impropriu.

”Anul 2022 a fost unul deosebit din foarte multe puncte de vedere, dar consider că prin muncă și determinare, am reușit să facem față tuturor provocărilor.Volumul de muncă a fost foarte mare, raportat la schema subdimensionată a serviciului, dar chiar și în aceste condiții am făcut cu toții eforturi să menținem un nivel acceptabil de accesibilitate și disponibilitate în relația cu cetățenii. Mutarea sediului a fost, de departe, cea mai mare provocare și sper ca odată cu această mutare să se fi instalat și în acest serviciu normalitatea, decența, iar disponibilitatea și empatia lucrătorilor în relația cu cetățenii să fie nelipsite”, declară inspector de poliție, Gabriel-Constantin Ioniță, șef Serviciu.