Actualitate

21 mai, zi de mare sărbătoare. La multi ani, Constantin și Elena!

Asăzi, pe 21 mai, de Sfinții Constantin și Elena, aproximativ 1,8 milioane de români își serbează onomastica. La FOCUS Fm răsună cele mai frumoase mesaje și urări pentru numele sărbătorite de Constantin și Elena și nume derivate care se serbează.

Se sărbătoresc peste un milion de bărbați, iar cel mai întâlnit nume este Constantin, urmat de derivate, dar și peste 700.000 de femei care poartă numele de Elena și alte derivate.

Numele Constantin provine din limba latină și înseamnă cel care este hotărât, statornic, ferm. Numele Constantin transmite că, în viață, omul trebuie să lupte, să rămână hotărât și statornic în fața greutăților vieții.

Numele Elena ne trimite cu gândul la eroina mitologiei grecești, vestită în toată grecia pentru frumusețea ei, fiica Ledei și a lui Zeus, soția lui Menelaos. O traducere mai veche a numelui Helena (Elena) sau Velena înseamnă strălucirea Soarelui, căldura lui. Numele de Elena, Leana sau Lenuța, derivate românești des întâlnite, este un nume asociat frumuseții, o sursă importantă de iluminare, în mod metaforic, persoana care poartă acest nume reușește să lumineze ziua celor cu care intră în contact.

La mulți ani, tuturor sărbătoriților! Viață plină de bucurii!