Actualitate

3 dintre cele mai bune seturi Lego pentru copii (P)

Lego, îndrăgitele cărămizi de plastic care promovează jocul creativ și abilitățile, sunt atât de omniprezente încât, pentru mulți copii, introducerea lor vine sub forma unei găleți cu piese amestecate, transmise de la un frate mai mare sau de la un prieten de familie. Dar dacă ajutați un începător Lego să își construiască o colecție de la zero sau doriți să oferiți un set special unui copil iubitor de Lego, poate fi greu să știți de unde să începeți.

Am aflat că nu există un singur set Lego pe care orice copil să îl iubească. În acest ghid, evidențiem câteva, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Pentru copiii care au dezvoltat o oarecare îndemânare și interes pentru a construi cu Lego, recomandăm cutii de cărămizi mai mari și deschise (atât de marcă Lego, cât și generice) care le oferă instrumentele necesare pentru a se îndrepta spre orizonturile imaginației lor.

Ca regulă generală, considerăm că seturile Lego tind să fie potrivite pentru copii cu câțiva ani mai mici decât ceea ce este anunțat pe cutie. Acest lucru va varia de la un copil la altul, în funcție de experiența lor cu jucăriile de construcție, dar credem că 4 ani este cea mai mică vârstă la care majoritatea copiilor sunt pregătiți să înceapă cu cărămizile Lego. Pentru copiii mai mici, blocurile Duplo mai groase sunt un loc minunat pentru a începe, iar copiii mai mari pot aborda seturi de audiență generală, cum ar fi liniile de orizont complicate din seria Architecture de la Lego. Desigur, intervalele de vârstă sunt aproximative; fiecare copil este diferit.

Pentru începătorii Lego, recomandăm să înceapă cu un set tematic care se potrivește cu interesele existente ale copilului, fie că este vorba de dinozauri, pisici sau filmul lor preferat. Un set tematic va oferi instrucțiuni și o structură pentru ca copiii să finalizeze un proiect, ajutându-i să se familiarizeze cu construcția de Lego Minecraft, de exemplu, și oferindu-le satisfacția de a realiza ceva cu care se conectează deja. Chiar și copiii cărora nu le place să urmeze instrucțiuni vor fi probabil atrași de minifigurinele și accesoriile care se aliniază cu personajele sau animalele lor preferate.

Copiii pot fi foarte capricioși. Găsiți ceva care să se conecteze cu ei încă de la început pentru a vă crește șansele de succes. Chiar dacă primesc ceva care este conceput pentru a deveni un anumit vehicul sau o anumită clădire, tot îl pot transforma în altceva.

Multe seturi tematice costă puțin, ceea ce înseamnă că puteți testa interesul unui copil pentru Lego fără a investi o avere într-o colecție completă. Seturile tind, de asemenea, să vină cu accesorii neobișnuite, cum ar fi roți, colți, minifigurine și produse alimentare, pe care un copil le poate refolosi cu alte kituri.

Lego Creator 3 în 1: Pentru iubitorul de dinozauri

Este ușor de înțeles de ce setul Lego Creator 3 în 1 Mighty Dinosaurs este unul dintre favorite – include instrucțiuni pentru construirea unui pterodactil, a unui triceratops sau a unui T-rex cu cele 174 de cărămizi Lego predominant verzi.

De asemenea, vine cu piese speciale precum dinți, coarne și gheare. Copiii cărora le place un proiect ușor și rapid vor găsi oricare dintre cei trei dinozauri ușor de gestionat. Și, spre deosebire de un set ancorat în cultura pop, triceratopsul nu se demodează niciodată.

Lego are mult mai multe kituri Creator etichetate ca fiind 3 în 1, ceea ce înseamnă că puteți construi trei proiecte diferite cu aceleași piese. Unii copii vor refuza să dezmembreze ceva ce au construit și preferă să păstreze proiectul finit pe un raft, dar pentru un copil care nu se supără să o ia de la capăt, aceste seturi sunt o modalitate economică de a prelungi timpul de construcție ghidată. Linia completă de seturi 3 în 1 este deosebit de populară, cu opțiuni precum Mythical Creatures și Deep Sea Creatures. De asemenea, sunt suficient de neutre ca temă încât le-am putea vedea jucându-se bine cu alte seturi Lego; un rechin ar putea ataca o navă, sau un T. rex ar putea lua cu asalt un castel.

Disney Lego: O aventură pe tema Frozen

Setul Lego Disney Frozen II Elsa’s Jewelry Box Creation le permite copiilor să construiască o cutie de bijuterii funcțională, cu un sertar care se deschide și se închide. Setul oferă, de asemenea, o lecție despre cum se construiește cu angrenaje, ghidându-i pe copii în timp ce creează platane rotative care învârt figurine ale Elsei și ale spiritului apei în formă de cal numit Nokk.

În timp ce procesul de construcție nu este deosebit de imaginativ – construiți o cutie dreptunghiulară – un tester în vârstă de 7 ani, cu o experiență limitată în Lego, a considerat că a oferit exact nivelul potrivit de provocare. Sertarul se extrage fără probleme, iar cărămizile mov și albastre, plus bijuteriile decorative și fulgii de zăpadă, se simt ca niște piese valoroase pe care să le ai la îndemână pentru viitoarele proiecte de construcție. Aceasta este o opțiune bună pentru un copil care iubește Frozen și căruia îi place să facă ceva o dată și apoi să se bucure de el.

Lego Minecraft: În peșteră

Minecraft este un fel de fenomen printre copii (și o mulțime de adulți, de asemenea). Jocul video în stil sandbox, care îi provoacă pe jucători să colecteze resurse, să construiască structuri fantastice și să se lupte cu monștrii, a inspirat o cantitate copleșitoare de produse cu licență oficială. Un set Lego cu tematică Minecraft are un sens deosebit; până la urmă, jocul video original este axat pe construcții deschise și chiar și cel mai devotat jucător de Minecraft are nevoie de ceva timp departe de ecrane pentru a se implica în jocul tactil.

Credem că setul Minecraft The Zombie Cave, care include piesele pentru a construi o peșteră în care o minifigurină poate lupta cu zombi, este un punct de intrare excelent în lumea mai largă a kiturilor Lego Minecraft. Setul ne-a surprins cu cât de multe oferă: mai multe minifigurine (inclusiv un adorabil bebeluș zombi), cărămizi mai mari care creează o zonă de joacă mare și impresionantă, în ciuda numărului destul de mic de piese incluse, și elemente interactive interesante, cum ar fi o cutie de TNT „explozivă” care sare în aer atunci când apăsați un buton. Credem că acesta este un loc excelent pentru a începe dacă nu sunteți sigur de ce părere vor avea copiii dvs. iubitori de Minecraft despre Lego sau dacă aveți nevoie de un cadou ieftin.