Actualitate

Separatoare de sens, montate pe nervii șoferilor! Coloana de mașini se întinde pe sute de metri, de la podul Mărăcineni, spre Râmnicu Sărat

Trafic de coșmar în zona de nord a orașului Buzău, dar și la Mărăcineni.  La orele de vârf circulația este pur și simplu paralizată din cauza unor lucrări care au loc în aceasta localitate, pe DN 2 E 85. Se montează separatoare de sens din beton, o investiție solicitată de Serviciul Rutier și realizată în aceste zile de o firmă contractată de Drumuri Naționale. Separatoarele sunt montate pe șosea cu scopul de a reduce accidentele cu urmări dramatice.

”Am efectuat mai multe informări către Administrația Domeniului Public pentru instalarea acestor separatori de sens. Această măsură vine ca urmare a unor evenimente rutiere cu consecințe deosebite din cauza pătrunderii pe contrasens, virajului la stânga fără asigurare sau datorită adormirii la volan și ca atare s-a dat curs acestor solicitări”, a declarat șeful Serviciului Rutier al IPJ Buzău, comisar șef Silviu Dinu.

 Șoferii trebuie să se înarmeze cu o răbdare de fier și cu nervi de oțel pentru că lucrările vor continua până joi.

De exemplu, în jurul prânzului, circulația era îngreunată la ieșirea din municipiul Buzău, pe sensul spre Râmnicu Sărat, pe  o distanță de câteva sute de metri, până aproape după unitatea militară. Autoturisme dar și mașini de mare tonaj se deplasau în coloană, aproape bară la bară, ocupând ambele benzi pe sens. Deși întârzie câteva minute în trafic până când ajung la Autorola, de unde circulația revine la normal, șoferii par să accepte situația spunâd în același timp că lucrările vor ajuta la creșterea siguranței pe Drumul Morții.

Traficul se îngreunează însă după amiază, când revin spre casă și cei care fac naveta la serviciu în municipiul Buzău.

Lucrările de montare a separatoarelor de sens, la Mărăcineni se vor desfășura până joi inclusiv, după care aceeași manevră se va executa de la Comisoaia până la Oreavu, tot pe DN 2 E 85, un tronson în care de-a lungul vremii au avut loc numeroase tragedii din cauza pătrunderii pe contrasens a șoferilor.

”Al doilea sector care va fi angrenat în această modernizare a drumului public din punct de vedere  al semnalizării rutiere este  în zona Comisoaia, unde sunt două două benzi pe sens, până în apropiere de localitatea Oreavu.

Consecințele cele mai tragice din accidente le avem pe pătrunderile pe contrasens, sau depășiri neregulamentare. Impactul in aceste cazuri e deosebit, șoferii nu mai au timp să se redreseze și de aceea și numărul mare de vătămări corporale sau decedate. Lovirile din spate, neasigurările la viraj pot fi mai ușoare, dar un impact frontal  pe contrasens  poate avea urmări dramatice. Poate implica si mai multe autovehicule, am avut evenimente si cu 3-4 autovehicule, a declarat șeful Serviciului Rutier al IPJ Buzău, comisar șef Silviu Dinu.

Lucrările de montare a separatoarelor de sens din punctul Comisoaia și până la Oreavu vor debuta luni și se vor desfășira până joia viitoare, cel mai probabil, timp în care și pe această porțiune din DN 2 E 85 se preconizează a se produce aglomerație în trafic.