Actualitate

Începe bacalaureatul de toamnă! Mesajul autorităților din Învățământ pentru cei peste 1100 de candidați

Absolvenții de liceu care au ratat examenul de bacalaureat au o nouă șansă să obțină diploma. Luni va începe a doua sesiune a examenului maturității, prima probă fiind cea la limba și literatură română. Urmează proba obligatorie a profilului, ce va avea loc marți, iar miercuri va fi proba la alegere.

În județul Buzău, examenul de bacalaureat este organizat în 3 centre de examen: la Liceul Ștefan cel Mare din Rm.Sărat, unde numărul candidaților depășește 100, la Liceul Tehnologic de Meserii și Servicii și la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Buzău.

1183 de candidați din Buzău vor susține cea de-a doua sesiune a bacalaureatului.

” Le recomand candidaților să abordeze examenul cu  seriozitate, va fi aceeași vigilență ca la examenul din iunie, colegii mei sunt  pregătiți, siguranță maximă, unitățile deconcentrate, Poliție, Jandarmerie, DSP, cunosc deja situația, au parteneriate cu noi și fiecare își exercită atribuțiile astfel încât examenul să se desfășoare fără incidente”, a declarat inspectorul general adjunct al IȘJ Buzău, Daniela Palcău.

Primele rezultate vor fi afișate pe 31 august, zi în care cei nemulțumiți de note pot face și contestații. Rezultatele finale vor fi afișate pe 3 septembrie.