Actualitate

Ați cumpărat aceste produse? Returnați-le de urgență! Noi produse cu Salmonella, descoperite în magazine

O nouă alertă alimentară! Produse aflate des pe mesele românilor sunt retrase de la vânzare după ce s-a descoperit că acestea conțin Salmonella.

Este vorba despre ficat și pipote de pui congelate. Produsele, ce provin de la o companie poloneză, au ajuns și în magazine din Buzău. Specialiștii au constatat că acestea sunt improprii consumului în condițiile în care sunt infestate cu Salmonella. Astfel, ANSVSA a emis o alertă alimentară. Toate produsele din loturile incriminate vor fi retrase de pe rafturile magazinelor Penny. Iar clienții care au cumpărat produsele respective și nu le-au consumat sunt rugați să le returneze de urgență. Indiferent dacă au sau nu bonul fiscal, ei vor primi banii înapoi.

La Buzău, în lanțurile de magazine ale operatorului care comercializează astfel de produse ce provin din Polonia, au ajuns 660 de pungi de pipote congelate. Dintre acestea 293 au fost vândute iar restul de 367, găsite în magazine, au fost retrase. În ceea ce privește ficatul congelat, acțiunea de verificare a stocurile din magazine este în plină desfășurare.

După depistarea prezenței Salmonellei în pipotele congelate, reprezentantul hipermarketului care comercializează produse de la compania poloneză a decis să retragă de la vânzare  toate produsele de acest gen importate de la firma cu pricina, nu doar pe cele din lotul incriminat, ca măsură de precauție.