Actualitate

4 buzoieni au fost reținuți după o acțiune în forță a Poliției. Prin acțiuni ilegale ar fi strâns, în ultimii ani, peste 1 milion de lei (VIDEO)

Percheziții, la Buzău, la o familie acuzată, printre altele, de proxenetism și înșelăciune, prin metoda ghicitului. 4 persoane au fost reținute, după ce ar fi câștigat din astfel de activități peste 1 milion de lei.

Indivizii respectivi sunt cunoscuți pentru diverse ilegalități comise de-a lungul timpului.

În acest dosar, pe de o parte, doi bărbați, în vârstă de 40 şi 45 de ani, frați, sunt cercetați după ce în ultimii 6 ani ar fi trimis peste granițe, să și vândă trupurile pe bani, două tinere. Fetele erau trimise în Danemarca, Anglia sau în alte țări. Banii obținuți de acestea ajungeau în contul proxeneților.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – 2022, doi bărbați, din municipiul Buzău, în vârstă de 40 şi 45 de ani, ar fi desfășurat activități de proxenetism, prin înlesnirea și încurajarea practicării prostituției de către tinere, pe teritoriul mai multor state europene, obţinând, în acest fel, foloase materiale”, transmite IPJ Buzău.

Pe de altă parte, bani în familie aduceau și soțiile celor doi bărbați. Acestea au înșelat, în ultimii 4 ani, peste 80 de persoane din toată țara, promițându-le că le vor rezolva toate problemele susținând că ele au puteri supranaturale.

“De asemenea, în urma materialului probator administrat, a reieşit că, în perioada 2017-2021, două femei, în vârstă de 47 şi 39 de ani, ar fi înşelat mai multe persoane, prin inducerea în eroare a acestora, cu privire la faptul că ar deține puteri supranaturale, prin care ar putea să rezolve problemele personale ale persoanelor vătămate. Astfel, cele 4 persoane şi-ar fi însuşit, ilegal, foloase patrimoniale estimate la peste 1.000.000 de lei.”

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 3 autoturisme de lux, 24 de telefoane mobile, aproape 22 de mii de lei, mii de lire sterline și euro.

12 persoane au fost audiate, iar la final cei 4 suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore.