Actualitate

4000 de angajări de începutul anului. Domeniile generatoare de locuri de muncă

Peste 4000 de persoane au fost angajate în prima jumătate anului! Sunt cifrele comunicate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă într-un raport la nivel național care poziționează Buzăul pe locul patru în țară, după București, Brașov și Timiș.

”Cele mai multe persoane au fost ocupate în București (11.352 de persoane) și în judeţele: Braşov (6.015 de persoane), Timiş (4.118 de persoane), Buzău (4.017 de persoane) şi Neamţ (3.666 de persoane)”, se arată în raportul ANOFM.

Potrivit directorului AJOFM Buzău, Ionel Tociu, totul a fost posibil datorită unei strategii pe care instituția o aplică de aproape patru ani. Mai exact, toți șomerii aflați în evidență sunt atent monitorizați iar cei care refuză fie participarea la un curs de formare profesională sau un loc de muncă compatibil cu pregătirea profesională este scos automat din plată. Cu alte cuvinte, dacă nu vor să muncească nici nu mai primesc bani de stat. Pe de altă parte, explică Ionel Tociu, există o strategie foarte bună în cadrul instituției în sensul că fiecare consilier are „în grijă” o sută de șomeri cărora trebuie să le găsească o soluție în maxim șase luni.

Ionel Tociu

În prezent, în Buzău sunt trei mari domenii de activitate generatoare de locuri de muncă vacante, respectiv industria grea prelucrătoare, construcții și HoReCa.   

”Municipiul Buzău este principalul generator de locuri de muncă vacante. Urmează economia municipiului Râmnicu Sărat, Poganele și, din nefericire,  Valea Buzăului, Nehoiu și Pătârlagele, zone monoindustriale, generează foarte greu un loc de muncă. Aici sunt luni întregi în care nu există niciun post vacant. Locurile de muncă sunt generate în industria grea prelucrătoare, HoReCa și construcții”, a explicat Ionel Tociu.

În acest context, rata șomajului este în scădere în județul Buzău, sub 5 procente.

Anuntul Buzoian
Anuntul Buzoian