Divertisment

5 ani fără actrița Stela Popescu

Actrița Stela Popescu a murit în urmă cu cinci ani, pe 23 noiembrie 2017. Avea 81 de ani și trăia singură, după decesul soțului ei.

Stela Popescu a avut o viață de film, dar nu de comedie. Pe când avea doar cinci ani, ea a venit din Basarabia împreună cu mama ei, în vreme ce tatăl i-a fost deportat în Siberia. Marea actriță a crescut alături de mama ei, care era învățătoare, lângă Sibiu, apoi a făcut liceul la Brașov. Pentru a nu fi trimise înapoi în Basarabia, după încheierea războiului, mama Stelei s-a recăsătorit.

Actrița a fost căsătorită prima dată cu Dan Puican, uniți de teatru. Apoi și-a întâlnit marea dragoste, pe Puiu Maximilian, care în acea perioadă era director la Revista Românească.

“Fostul soț era un bărbat extraordinar, dar nu simțeam chimia pe care am avut-o cu Puișor. A fost mai bine așa pentru ca eu nu îmi doream copii. Întotdeauna mi-a fost frică de durere“, a povestit Stela Popescu într-un interviu.

De ce nu își dorea copii?

Eu am avut un incident la 5 ani, am făcut operație, pe viu, la cap. M-a mușcat un păianjen otrăvitor și am făcut o infecție uriașă și am rămas cu o frică înspăimântătoare de doctor, de injecție”.

Cu toate că nu a avut copii biologici, Stela Popescu a adoptat-o pe Doina Maximilian, nepoata soțului său, pe care a început să o crească de la 16 ani. Puiu Maximilian a murit în 1998, iar actrița s-a stins din viață în urmă cu cinci ani, pe 23 noiembrie 2017, la vârsta de 81 de ani.