Actualitate Alertă Coronavirus Buzău

5 DECESE ȘI 94 DE CAZURI NOI COVID-19. Jumătate din testele efectuate au fost pozitive

Crește numărul deceselor în rândul buzoienilor diagnosticați cu COVID-19. Încă 5 decese sunt raportate vineri, 27 noiembrie. Persoane care sufereau și de alte boli, și care s-au infectat cu SARS CoV-2, au pierdut lupta pentru viață, inclusiv un pacient din Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca. Astfel, numărul deceselor în rândul bolnavilor COVID-19 din Buzău a ajuns la 165.

-DECES NR. 161: pacientă în vârstă de 51 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată la Spitalul Râmnicu Sărat. Evoluția clinică este nefavorabila și survine decesul. Comorbidități: lupus sistemic eritematos, hiperlipidemie mixta, cardiopatie.

-DECES NR. 162: pacient în vârstă de 71 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe Secția de Pneumologie. Starea generală se agraveaza rapid și survine decesul. Comorbiditati: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II.

-DECES NR. 163: pacientă în vârstă de 81 de ani se prezinta la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simtomatologie respiratorie. Este testată și confirmată cu SARS CoV-2 și transferată pe Sectia de Pneumologie a SJU Buzau. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: boală coronariana ischemica, insuficiență cardiacă clasa II NYHA, hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II.

-DECES NR. 164: pacient în vârstă de 58 de ani se prezintă la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. Este testat și confirmat cu SARS CoV-2 și transferat pe Secția de Pneumologie. Evoluția clinică este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: insuficiență hepatică, insuficiență renală, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă clasa II NYHA.

-DECES NR. 165: pacient instituționalizat în vârstă de 49 de ani este testat conform metodologiei și confirmat cu SARS CoV-2. În urma agravării stării generale, este transferat la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Evoluția clinică este nefavorabila și survine decesul. Comorbidități: schizofrenie paranoida, diabet zaharat tip II.

Pe de altă parte, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 188 de teste, fiind înregistrate 94 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 14 și 84 de ani.