Actualitate

Care-i stadiul lucrărilor din Piața Dacia, la cinci luni de start. Inginerul de șantier explică, pas cu pas, ce au făcut până acum

Șantierul a fost deschis cu întârziere, dar lucrările vor fi încheiate la timp. Este promisiunea făcută de constructorul care se ocupă de modernizarea centrului municipiului Buzău și care, după cinci luni de start, spune că lucrările sunt în termen și vor putea fi încheiate fără alte întârzieri.

Primii muncitori au ajuns în Piața Dacia pe 7 aprilie, iar până acum au fost realizate, în special, lucrările subterane.  

”Am lucrat mai mult în subteran. Lucrările de terasamente s-au realizat în proporție de 40%, și aici mă refer la spargerile de betoane. Umpluturile de balast s-au realizat în proporție de 10-15%. La centrul de infoturism, săptămâna aceasta vom începe să montăm fierul. Aici, am încheiat săpăturile în proporție de 80%. În schimb, la ansamblul de fântâni s-a montat, deja, fierul în proporție de 80%. Rețele subterane, respectiv canalizarea, partea de rețele și irigațiile, sunt finalizate în proporție de 65-70%. Avem un grafic de lucrări și suntem în termen”, a spus șeful de șantier.

Aceste lucrări vor continua și în următoarele două săptămâni, urmând ca, la începutul lunii septembrie, muncitorii să treacă la montarea granitului.

În paralel, s-a lucrat și pe Aleea Trandafirilor. Aici, lucrurile par puțin mai avansate astfel încât inginerul de șantier spune că, spre finalul lunii octombrie, lucrarea ar putea fi gata.

”Pe toată lungimea avem o fântână. Aici irigațiile și alimentările cu energie electrică sunt făcute în proporție de 95%. După ce terminăm, începem la trotuare. Le vom închide pe rând”, a spus șeful de șantier.

Potrivit contractului, lucrările ar trebui să fie gata în trei luni și jumătate și, potrivit primarului Constantin Toma, care a stat de vorbă cu constructorul, termenul va fi respectat astfel că, în decembrie, buzoienii se vor putea bucura de sărbători organizate într-un centru modern.