Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE

6 FOCARE ACTIVE DE COVID-19! Cele mai multe cazuri sunt în căminele pentru bătrâni

Județul Buzău are joi, 27 august 2020, 6 focare active de infecție cu SARS-CoV-2, în scădere față de săptămâna precedentă când erau 9 focare. Au fost stinse cele de la Biroul Vamal, Secția Neonatologie a Spitalului Județean dar și focarul declarat la o societate comercială din Buzău. Astfel, au rămas active 6 focare, jumătate fiind la cămine pentru bătrâni.

La azilul din Haleș și la Complexul de servicii pentru persoane vârstnice ”Alexandru Marghiloman” din municipiul Buzău sunt câte 36 persoane confirmate pozitiv, iar la Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinții Constantin și Elena” Costești, 34 de cazuri. Sunt atât beneficiari cât și angajați confirmați cu COVID. Focar activ este și la Spitalul Județean de Urgență Buzău – Secția ATI, unde sunt 14 persoane confirmate pozitiv. De asemenea, la o societate comercială din municipiu sunt 4 cazuri. Un focar nou a fost înregistrat la un cabinet notarial din Buzău. Aici, 3 persoane au fost confirmate cu infecție cu coronavirus.

În toate aceste cazuri, Direcția de Sănătate Publică a recomandat o serie de măsuri, precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacților simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalți membri ai familiei care locuiesc la aceeași adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție continue.